Čtvrtek, 18 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůSportFotbalFotbal SK Štětí - FK Olympie Březová 5:0 (12.11.2022)

Fotbal SK Štětí – FK Olympie Březová 5:0 (12.11.2022)

VIDEO: SK Štětí – FK Olympie Březová 5:0(2:0)

15. kolo Fortuna Divize  12.11.2022

    Anglická mlha přivítala v sobotu 12. listopadu fotbalisty SK Štětí v posledním podzimním utkání 15. kola Fortuna divize dospělých. Do Štětí v černo-žlutých dresech přijela FK Olympie Březova, která leží nedaleko Sokolova a před zápasem byla na 5. místě. Domácí před týdnem zvítězili na Admiře Praha nad tamní rezervou 3:0 a výhru chtěli zopakovat i na domácím trávníku.

      Hosté zahájili nebojácně a hlavičce Dana Martince po centru Davida Kursy moc nechybělo, aby našla svůj cíl. Domácí si počkali na závěr 15. minuty, kdy obrana nestíhala Jiřího Alberovského. Přihrál před branku a na 1:0 skóroval Tomáš Petr. Vzpomínáte na mistrovsví Evropy 1996 jak Karel Poborský zakončoval do sítě Portugalsk? Přesně tak to zkoušel Dan Martinec, jen s tím rozdílem, že štětskou branku přestřelil. Ve 29. minutě odšpuntoval míč na 20 metrech Jiří Vokoun, ale našel jen kryt připraveného brankáře hostů. Nebezpečný byl i roh Jiřího Vacka 10 minut před poločasem a hosté se znova ubránili jen za cenu rohu. I ti měli šanci. Střela Davida Kursy vypadala zprvu jako málo nebezpečná, ale nakonec s ní měl Václav Čížek velké starosti. To už se blížil závěr poločasu, když zahrál roh Jiří Vacek a Rudolf Slanička nejdříve hlavou a pak nohou pod vingl upravil  na poločasových 2:0. Velkou šanci ke skórování propásli domácí hned po změně stran. Tomáš Petr mířil na zadní tyč, kde ale spadla závora hostujícího brankáře. Akci Štětí v 58. minutě sledujte pozorně. Klidně by mohla skončit ve fotbalové učebnici. Rozehrávka volného přímého kopu vyšla s vyznamenáním a Michal Obrtlík zvýšil už na 3:0. Při gólu se zranil brankář hostů Tomáš Martinec a při střídání si neodpustil pár jadrných slov na adresu rozhodčích a do kabin odešel s přídavkem červené karty. Velká příležitost ke snížení náskoku se Březové naskytla v 79. minutě, kdy na zadní tyči po centru zprava zůstal nehlídaný Petr Peterka a hasit požár musel Václav Čížek v brance. To už se ale pomalu blížil konec zápasu. Jiří Vacek načehral z rohu míč před branku, kde se objevila hlava Rudolf Slaničky  a jeho druhá branka v zápase znamenala vedení Štětí 4:0. Úplný závěr patřil Jiřímu Alberovskému. Unikl po pravé straně,  přihrál, Jiří Neuman ještě neskóroval, ale již zmiňovaný Alby na 5:0 zvýšil. Stejný hráč měl ještě jednu možnost změnit skóre, ale nedal a tak 5:0 zůstalo výsledkem konečným.

       Fotbalová Fortuna divize dospělých skupiny B zavřela v letošním roce brány. Podzimním mistrem se s 36 body stal FK Arsenal Česká Lípa. V spodních patrech tabulky je na tom nejhůře poslední 16. TJ Sokol Libiš s pouhými 10 body.

      SK Štětí má bodů 20 a je na 9. místě. Dobrý vstup do sezóny nemělo, když poprvé bodovalo až ve 4. kole. Pak se postupně rozehrálo a pomalu se přibližovalo středu tabulky. 3x dokázalo vyhrát i na hřišti soupeře. V posledních 3x podzimních kolech získalo 7 bodů, které jim zajišťují klidnější zimu, v rámci které sehrají 7 přípravných utkání. První jarní mistrovské utkání je na programu v sobotu 4. března 2023. SK Štětí přivítá SK Kladno 3. tým tabulky. Výkop 10:15.

       Fotbalový oddíl SK Štětí děkuje všem fanouškům, kteří v letošním roce navštěvovali městský stadion, slušně fandili a stali se nedílnou součástí fotbalového života. Těšíme se na Vás i v příštím roce 2023.

Branky: Rudolf Slanička 2, Tomáš Petr 1, Michal Obrtlík 1, Jiří Alberovský 1

Sestava: Václav Čížek – David Čada, Michal Obrtlík (71. Lukáš Janovský), Rudolf Slanička,

               Jiří Vacek – Jiří Alberovský, Marek Polák, Muamer Mešič (75. Pavel Fary), Vojtěch

               Pokorný (75. Jiří Neuman), Jiří Vokoun (75. Štěpán Malý) – Tomáš Petr (65. Ondřej

               Kalous)

Připraveni: Michal Vondrka

Trenér: Josef Jarolím  Asistent: Michal Obrtlík-hrající  Vedoucí: David Lisec 

Masér: Petr Kovařík

Rozhodčí: Filip Nešněra – Vít Šťastný, Josef Šůma

Delegát: Jiří Štěpař 

Hlavní pořadatel: Jiří Vokoun   150 diváků

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -