Mondi investuje 10 miliard korun do rozšíření výroby ve Štětí

0
710

Štětí – Mondi Group, globální lídr ve výrobě udržitelných obalů a papíru, schválil investici ve výši 400 milionů eur (přibližně 10 miliard korun) do rozšíření výroby v papírně Mondi Štětí. Investice bude zahrnovat nákup nového papírenského stroje a vybudování související infrastruktury. Výroba na novém papírenském stroji bude zahájena v roce 2025 a plné kapacity výroby bude dosaženo v roce 2027.

„Ze schválené investice máme velkou radost. Postavení nového papírenského stroje je vždy významným milníkem v historii papíren. Jejich počet v našem závodě tím navýšíme na šest. Nový papírenský stroj bude vyrábět ročně přibližně 210 000 tun pytlového kraftového papíru, který se používá pro papírové pytle na cement a stavební materiály, anebo nová obalová řešení pro internetové obchody nahrazující stávající plastové obaly,“ říká Roman Senecký, generální ředitel společnosti Mondi Štětí.

Mondi Štětí je největší papírnou v České republice. Patří také mezi největší zaměstnavatele v Ústeckém kraji. V souvislosti s nákupem nového papírenského stroje společnost Mondi Štětí postupně zvýší počet zaměstnanců o 100 nových kolegyň a kolegů na více než 1 000. „Naší vizí je, aby se lidé, město Štětí a region rozvíjeli společně s námi. Budeme moci nabídnout pracovní příležitosti a rozvoj dalším lidem z našeho nejbližšího okolí i dalších regionů a dále upevníme svou pozici stabilního zaměstnavatele,“ říká Roman Senecký. A dodává: „V rámci budování související infrastruktury budeme například stavět nové silo a sklad či modernizovat regenerační kotel. Plánované investice tak vytvoří obchodní příležitosti i pro stavební firmy a naše dodavatele.“

Na cestě za udržitelnými cíli

Investice v papírnách ve Štětí je součástí expanzivního investičního programu skupiny Mondi Group ve výši 1 miliardy eur (25 miliard korun). Jeho cílem je urychlit firemní růst v oblasti udržitelných obalů a dále posílit vedoucí postavení Mondi na trhu.

Investice pomůže společnosti Mondi Group naplnit rostoucí poptávku po papírových flexibilních obalech, která je podpořena růstem e-commerce a zvyšujícím se zájmem o udržitelné obaly. Zároveň přispěje k rozšíření řady inovativních udržitelných obalů a papírových řešení společnosti Mondi.

„Jako globální lídr v oblasti inovativních a udržitelných obalových řešení s potěšením oznamujeme schválení tak důležité investice. Udržitelnost je klíčovou součástí všeho, co děláme. Schválení této investice vnímáme jako velký krok vpřed na naší cestě k tomu, aby všechna naše obalová řešení byla opakovaně použitelná, recyklovatelná nebo kompostovatelná. To je jeden ze závazků našeho akčního plánu Mondi do roku 2030 (MAP2030),“ říká Thomas Ott, generální ředitel divize Flexible Packaging v Mondi.

Autor: Milena Hucanová

- Naši partneři -
Předchozí článekPolicisté poděkovali poctivému desetiletému nálezci peněženky
Další článekMíša Růžičková dětem do Litoměřic přiveze Pohádkové království
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno