Sobota, 20 dubna, 2024
4.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePolicisté poděkovali poctivému desetiletému nálezci peněženky

Policisté poděkovali poctivému desetiletému nálezci peněženky

Litoměřice – Policisté z litoměřického obvodního oddělení přijali v polovině října oznámení o nálezu peněženky. Peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady nalezl 10letý chlapec, když procházel ulicí Palackého v Litoměřicích.

Kryštof, který peněženku nalezl, je žákem páté třídy Základní školy Boženy Němcové. Škola může být na svého žáka hrdá, neboť se zachoval přesně tak, jak měl. Ani na chvíli nezaváhal a nález ihned oznámil na linku 158. Přivolaní policisté jeli i s Kryštofem peněženku odevzdat majiteli. Ten chlapci kromě velkého poděkování daroval také nálezné.

Dnes přijal Kryštof poděkování také od policistů, kteří jej navštívili v jeho školní třídě. Ocenili jeho ukázkové jednání a kromě pochvaly a poděkování předali také malý dárek.

Při návštěvě ve škole poctivý nálezce uvedl: „Samozřejmě bych se zachoval vždy stejně. Ani na vteřinu mě nenapadlo si peníze nechat. Sám z vlastní zkušenosti vím, že když člověk něco ztratí, tak je smutný a velmi ho to mrzí.“ 

Žáku páté třídy patří velké poděkování s tím, že mnohým dospělým by mohl jít příkladem!

Autor: Pavla Kofrová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -