Středa, 24 dubna, 2024
3.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiZvířátka a pohádky v říjnu na ZŠ Antonína Baráka v Lovosicích

Zvířátka a pohádky v říjnu na ZŠ Antonína Baráka v Lovosicích

Kdo by neměl rád pohádky? My je máme rádi moc, rádi je posloucháme a rádi je čteme. A v říjnu se četlo opravdu všude! V dílně, v knihovně, v družině, na chodbě …

Žáci z 8.A a 7.A  četli prvňáčkům ze svých oblíbených pohádkových příběhů. Ti je pozorně poslouchali a zvídavě si prohlíželi krásné ilustrace. Další den se prvňáčci vydali za staršími dětmi do třídy a přinesli jim dárky, krásné záložky do knih, na které se sami podepsali a namalovali jim postavy z příběhu, kterému naslouchali.

Další akcí naší školy byl Den zvířat, kdy žáci z 9. tříd přinesli do školy své zvířecí mazlíčky. V kabinetu přírodopisu se tak objevila fretka, andulka, želva či kudlanka nebo králík. A co prvňáčci? Luštili  šifry a hádanky, až se jim podařilo odhalit, které tajemné zvířátko poznají. Poté každý chovatel své zvíře představil, a tak mohli prvňáčci zjistit, co kudlanka jí, co má rád králík nebo jak stará je želva. Ve škole podporujeme hlavně přátelskou atmosféru a vzájemné porozumění. Těmito aktivitami se mladší žáci učí formou hry, starší žáci rozvíjí zodpovědnost a empatii. A zároveň vznikají i nová přátelství.

Autor: Základní škola Antonína Baráka Lovosice

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -