Čtvrtek, 28 března, 2024
7.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKLAPÝ: Pod hrad Hazmburk se sjelo více než 300 hasičů z celé...

KLAPÝ: Pod hrad Hazmburk se sjelo více než 300 hasičů z celé republiky

VIDEO: V sobotu 8. října se sjely pod hradem Hazmburk stovky malých i velkých hasičů. Konal se tady totiž závod nazvaný Hazmburský hasič – tedy pro letošní rok největší závod TFA v České republice. Že nevíte, co je to TFA? No přece zkratka – nejsilnější hasič přežije.
Hazmburský hasič je vyvrcholením TFA ligy severu. Ta zahrnuje tři závody dospělých a dorostu, na jejichž konci je korunován král a královna. Ti nejlepší si navíc na konci převezmou věcné ceny od Ústeckého kraje. Hazmburský hasič ovšem letos už podruhé nebyl pouze záležitostí dospělých. Ten nejlepší se totiž hledal také mezi dětmi od tří do patnácti let.
Hazmburského hasiče pořádá SHD Klapý a krajské sdružení hasičů. Sbor v Klapém funguje už přes čtyřicet let a je víceméně jisté, že hned tak nezanikne. Vychovává si totiž nastupující generaci. A ta byla úspěšná i v rámci Hazmburského hasiče juniora. Zdejší děti totiž vyhrály první místo hned ve čtyřech kategoriích.
V kategorii dívek od devíti do 11 let se na prvním místě umístila Amálie Svobodová, která je už ostřílenou hasičkou a jen tak něčeho se nezalekne. Dobrovolným hasičem v SDH Klapý je i její tatínek a sestra.
Hazmburský hasič by se pochopitelně nemohl konat bez podpory celé řady sponzorů. Stabilně místní sbor dobrovolných hasičů podporuje i obec Klapý.
Celkem se letošního Hazmburského hasiče zúčastnilo více než 300 závodníků.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -