Pátek, 19 dubna, 2024
3.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiNa Slavnosti pastvin tuto sobotu dorazí i Středohoř

Na Slavnosti pastvin tuto sobotu dorazí i Středohoř

Litoměřicko – V obci Hlinná u Litoměřic se tuto sobotu 3. září konají Slavnosti pastvin  – akce pro všechny milovníky přírody, řemesel a zážitků. Slavnosti pastvin budou probíhat od 10 do 16 hodin. Čeká na Vás jarmark plný dobrot a ručně dělaných výrobků. Rodiče s dětmi si mohou vyšlápnout stezku s úkoly a na návsi bude hrát živá hudba.

Na soutěžní trase, která povede z Hlinné na Hradiště, na děti čekají například ukázky práce včelařů, pasení ovcí pomocí psů a spousta dalšího. Malí odvážlivci budou například poznávat ovocné stromy, vyzkouší si práci s vlnou nebo prověří své znalosti v oboru ekologie. Na závěr všichni dostanou odměnu.

Jarmak dobrot a řemeslných produktů bude probíhat přímo na návsi obce Hlinná. K ochutnání budou například uzeniny, domácí sýry, pečivo, čokoládové lanýže nebo medovina. Dorazí i keramici, kovář a další.

Ve 13 a v 15.30 hodin se na akci objeví Středohoř.

Na Slavnosti pastvin Vás z Litoměřic zdarma sveze autobus.  Autobusy budou stavět na zastávkách Litoměřice – U pošty, Pokratice – U kapličky a Hlinná – parkoviště. První autobus z Litoměřic vyráží v 9:30, poslední z Hlinné v 16:45. Před obcí Hlinná bude vyhrazeno parkoviště pro osobní automobily. Pro letošní rok bude parkování obcí Hlinná zpoplatněno. Cena celodenního stání bude 50 Kč.

Vstup na celou akci je ZDARMA.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -