Čtvrtek, 18 dubna, 2024
3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceV litoměřických základních školách přivítali přes 300 prvňáčků

V litoměřických základních školách přivítali přes 300 prvňáčků

LitoměřiceVýznamný den v podobě školní premiéry prožily ve čtvrtek 1. září přes tři stovky litoměřických prvňáčků. Ve všech šesti základních školách zřizovaných městem a v jedné soukromé byli prvňáčci za doprovodu svých rodičů a mnohdy i prarodičů slavnostně uvítáni nejen třídními učitelkami, ale i vedením školy.

Nejinak tomu bylo také na Základní škole U Stadionu, kam do dvou prvních tříd nastoupilo padesát dětí. Na úvod děti na školní zahradě přivítal ředitel Milan Sluka a jeho zástupce Radek Pluhař.

Následně se prvňáčci odebrali do svých tříd, kde na ně čekaly dárky, například pracovní sešity, různé psací a školní potřeby, desky a také plyšoví medvídci.

Na Základní školu U Stadionu se v první školní den přišli podívat také vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích Andrea Křížová a radní města Filip Hrbek.

Prohlédli si mimo jiné nově zrekonstruované multifunkční hřiště uprostřed atletického oválu, které získalo nový moderní umělý povrch a také osvětlení, které tu předtím scházelo.

„Náš ovál často využívají atleti a na podzim a v zimě jim tu v podvečerních hodinách osvětlení scházelo,“ vysvětlil ředitel školy Milan Sluka.

Žáci a také široká veřejnost mohou na školním sportovišti využívat i nové workoutové hřiště, které tu vyrostlo během letních prázdnin.

Novotou září i palubovka ve sportovní hale, kterou kromě žáků školy využívá i Slavoj BK Litoměřice, jež tu má domácí hřiště.

„Palubovka je jen zrevitalizovaná, avšak velmi kvalitně. Kromě toho byly v této části budovy vyměněny i rozvody tepla a radiátory,“ připomněla Andrea Křížová a doplnila, že změn doznají také toalety, které především při zápasech basketbalistů kapacitně nevyhovovaly. Nově za barem budou pouze pánské a dámské v těchto dnech vznikají na opačné straně haly.

Město během letní prázdninové pauzy investovalo i v dalších školských zařízeních.   Například v areálu Základní školy Havlíčkova byla v průběhu července dokončená kompletní rekonstrukce atletického oválu.  

Do šesti litoměřických základních škol spravovaných městem by podle údajů z dubnových zápisů do prvních tříd mělo nastoupit dohromady 299 dětí. Dalších 19 prvňáčků přišlo k zápisu do soukromé Lingua Universal. V přípravných třídách na ZŠ Na Valech a na ZŠ Havlíčkova má být od září celkem 22 dětí.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -