Středa, 1 května, 2024
21.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceStudenti Střední školy Pohoda byli na exkurzi v unikátní kavárně

Studenti Střední školy Pohoda byli na exkurzi v unikátní kavárně

Litoměřice – Studenti litoměřické Střední školy Pohoda si v závěru února udělali výlet do Ústí nad Labem. Navštívili zde kavárnu „Kukang coffee Sumatra,“ kterou najdete v ústecké Pařížské ulici. Otevřena byla v roce 2020  a v Česku má naprosto jedinečný koncept i poslání. Umožňuje totiž farmářům na severu ostrova Sumatra chránit vyhubením ohrožené Outloně a bojovat proti ilegálnímu obchodu se zvířaty.

„Vytvořili jsme komunitu farmářů, kteří prosazují zákaz lovu chráněných a ohrožených druhů zvířat, a odměnou za to od nich odkupujeme kávu za pro ně výhodnou cenu. Farmáři se k tomuto závazku navíc zaváží písemně. Současně s tím farmářům pomáháme zefektivnit proces produkce kávy a nastavit správnou metodiku jejího zpracování tak, aby káva byla co nejkvalitnější,“ vysvětluje majitel kavárny „Kukang coffee Sumatra,“ František Příbrský.

Studenti Střední školy Pohoda měli v kavárně Kukang coffee Sumatra šanci vyzkoušet si upražit, uvařit a posléze i vychutnat šálek všech druhů kávy. Během exkurze personálu pokládali dotazy a bylo evidentní, že je daná problematika zajímá. Návštěvu Kukang coffee jednoznačně všem doporučujeme,“ uvedla ředitelka Střední školy Pohoda, Hanka Simonová.

Podrobnosti o Střední škole Pohoda se dozvíte ZDE.

Podrobnosti o Kukang coffee Sumatra najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -