Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy. Počasí se tváří všelijak, ale nedejte se zmást. Vypadá to, že nás čeká slunečný víkend. Trávit doma ho rozhodně nemusíte, je z čeho vybírat!

Pokud máte rádi jitrničky, jelítka, řemesla a dobrou zábavu, zajeďte si v sobotu 19. února do Úštěka! V centru města se od 9 do 17 hodin koná Masopust. Letošní jubilejní ročník se musí kvůli vládním nařízením konat v komornější verzi, ale rozhodně to bude stát za to! Připraven je průvod masek, divadelní pohádky a výtvarné dílničky pro děti, historický kolotoč i pouliční muzikanti. Řemeslníci a prodejci dobrot na Vás budou čekat ve vybraných historických objektech v centru města. Více informací najdete ZDE.

V Třebenicích se v sobotu vůbec poprvé koná TŘEBENICKÝ KOŠT. Akce bude probíhat od 12 hodin až do večera. V sále městského úřadu se představí místní vinaři. Ochutnat můžete to nejlepší z jejich sklepů. Vstupné činí 100,- Kč a zahrnuje i degustační skleničku, kterou si odnesete domů na památku.  Občerstvení zajištěno, více informací ZDE.

V neděli 20. února dostanou šanci všichni ti, kteří rádi tvoří a chtějí si vyzkoušet práci s keramickou hlínou. V Domě dětí a mládeže Rozmarýn v Litoměřicích bude totiž od 8.30 do 12.30 probíhat kreativní dílna, ve které si můžete vyrobit  prořezávanou lampičku z keramických plátů. Více informací je TADY.

V litoměřickém Divadle Karla Hynka Máchy v neděli hraje Sváťovo dividlo. A to od 10 hodin pohádku „Zvířátka a loupežníci.“  Pokud toto představení nestihnete, šanci máte ten od 15 hodin v Kulturním domě Říp v Roudnici nad Labem.

V tělocvičně ZŠ Havlíčkova v Litoměřicích bude probíhat KARNEVAL PRO DĚTI – a to v době od 14 do 16 hodin. Přezůvky, dobrou náladu a masky (a kostýmy) s sebou! Připravena je celá řada soutěží a odměnu získá i nejkrásnější maska. Více informací najdete TADY.

V roudnickém Kulturním domě Říp bude v neděli 20. února talkshow pro fanoušky Dakaru. Neuvěřitelné příběhy a informace ze zákulisí divákům svěří Martin Macík s posádkou. Beseda začíná v 18 hodin. Podrobnosti najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -