Pondělí, 29 dubna, 2024
19.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiÚštěkem bude tuto sobotu létat prase plné dobrot

Úštěkem bude tuto sobotu létat prase plné dobrot

Úštěk – Úštěcký masopust tuto sobotu 19. února proběhne! A to i přesto, že rada města (vzhledem k platným vládním opatřením) nepovolila klasický velký jarmark. Jubilejní  desátý ročník Úštěckého masopustu je pro Vás připraven v komorní verzi. Zdejší populární obří prase s bříškem plným dobrot z městského úřadu vyletí v avizovaném čase.

Těšit se můžete na pouliční muzikanty, průvod masek (10.30 a ve 14.30), pohádku Sváťova dividla, historický kolotoč, výtvarné dílničky a opravdové masopustní hody.

Řemeslníci na Vás budou čekat na devíti místech v centru města – opět je potkáte ve vybraných historických objektech a na jejich dvorcích. Čekají na Vás košíkáři, keramici, výrobci šperků, sýraři, prodejci svíček a mnoho dalších šikovných lidí.

Přílet prasete z úřadu je naplánován na 10, 14 a 16 hodin, samotný masopust potrvá od 9 až do 17 hodin.

Žádné kontroly bezinfekčnosti, žádný certifikát o očkování. Přijďte! Nebudete litovat! K mání budou jitrnice, jelítka, tlačenka, koláče i koblížky.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -