Roudnická galerie vzdá hold Boženě Němcové

0
73

Roudnice nad Labem – Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem bude ve čtvrtek 14. října hostit vzácnou návštěvu. Na jedinečný koncert sem v 18 hodin dorazí Doležalovo kvarteto – smyčcový soubor, který v příštím roce oslaví 50. výročí vzniku. Pánové s sebou přivezou vzácného hosta – Valérii Zawadskou.

Během večera zazní hudba českých autorů, která bude prokládána čtenými úryvky z životopisu a knih Boženy Němcové v podání české herečky Valérie Zawadské.

Pozor – kapacita galerie je 80 míst. To své si proto raději předem rezervujte. Vstupné je 100,- Kč.

Doležalovo kvarteto hraje ve složení Václav Dvořák, Jan Zrostlík (housle), Martin Adamovič (viola) a Vojtěch Urban (violoncello). Soubor má na svém kontě desítky nahrávek. Vystoupil v mnoha zemích Evropy a také v USA a Číně. Doležalovo kvarteto je jediným souborem ve více než 120 leté historii Českého spolku pro komorní hudbu při České filharmonii, který obdržel Cenu Spolku za mimořádné výkony v komorní hudbě dvakrát (1989 a 2015).

- Naši partneři -
Předchozí článekLovci doma přestříleli Duklu Praha
Další článekLitoměřicko doma nezvládlo penaltový rozstřel s Vilémovem
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno