Sobota, 4 května, 2024
20.4 C
Litoměřice
DomůSportFotbalLitoměřicko doma nezvládlo penaltový rozstřel s Vilémovem

Litoměřicko doma nezvládlo penaltový rozstřel s Vilémovem

Litoměřice – V minulém kole vyhráli litoměřičtí fotbalisté těsně sousedské derby v Lovosicích. Tentokrát přivítali na svém stadionu Vilémov.

V prvním poločase předvedli oba gólmani několik dobrých zákroků, ale míč za svá záda nepouštějí. Brzy po přestávce posílá domácí po pěkné akci střídající Jaroslav Suroviak. Čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby se daří vyrovnat parádní bombou bez přípravy Valdemarovi Honců, který tak posílá zápas do penaltové loterie, na jejímž konci a po selhání Petra Hraničky rozhoduje Miloslav Kučera o tom, že si dva body odváží Vilémov. Litoměřicku patří po tomto kole třetí příčka.

V první minutě nabíjí Flégl z pravé strany ve vápně Šragovi, jehož rána bez přípravy míjí vzdálenější tyč. Ve čtvrté minutě sbírá gólman Vańák míč před dobíhajícím Fléglem. V šesté minutě si Strnad pohlídal slabý Čonkův pokus. V osmé minutě končí u Vaňáka dlouhý Novotného centr. V deváté minutě si Vaňák stahuje vysoký Rapavého centr. V desáté minutě pálí Čonka z přímého kopu těsně nad. V 11. minutě míjí těsně levou tyč Rapavého střela zpoza šestnáctky. Ve 14. minutě je Čonkovi odpískán útočný faul. Ve 21. minutě dostává Novotný žlutou kartu za faul na Zimu. Ve 25. minutě je u vilémovské střídačky ošetřován Pocner. Ve 28. minutě nahrazuje zraněného Pocnera Suroviak. Ve 32. minutě se Flégl protahuje za obranu, ale Vaňák jeho ránu vyráží na roh. Ve 32. minutě míjí vzdálenější tyč Grunertův nepovedený centr z pravé strany. Ve 34. minutě sestřeluje Snášel u pravé postranní čáry Hraničku a hlavní rozhodčí vytahuje žlutou kartu. Ve 38. minutě postrádá přesnost nepovedená Kučerova střela z hranice velkého vápna. Ve 44. minutě rozehrává Šraga přímý kop z pravé strany, ale pouze do Vaňákových rukavic. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

 Ve 49. minutě si vypomáhá Suroviak útočným faulem. V 54. minutě se z trávníku těžce zvedá Meidl, který nemohl popadnout dech. V 57. minutě hlavičkuje po centru z levé strany hodně nepřesně Meidl.V 59. minutě nachází Hranička z pravé strany před brankou naběhnutého zcela volného Suroviaka a ten nedává bezmocnému Vaňákovi sebemenší šanci. V 65. minutě posouvá Suroviak míč do vápna, ale pozorný Vaňák je u něho dříve než dobíhající Šraga. V 70. minutě přihrává Dura Šragovi, ale do ofsajdu. V 72. minutě střídá Štefan Kurela. V 73. minutě odstupuje Flégl a na trávník vbíhá Skála. V 75. minutě vyráží Strnad Čonkův dlouhý centr z přímého kopu a Honců uklízí odražený míč parádní bombou bez přípravy do sítě. V 81. minutě dostává žlutou kartu rozčilující se Hranička. V 83. minutě se na trávníku svíjí Novotný. V 84. minutě nahrazuje Janouš Rapavého. V 85. minutě přiťukává Suroviak hlavou míč do běhu Šragovi, jehož rána bez přípravy z hranice velkého vápna letí těsně nad. V 88. minutě zastupuje překonaného Strnada Hájek, jenž zastavuje střelu z levé strany směřující do prázdné branky. Nastavují se dvě minuty. V 92. minutě vyboxoval Vaňák Šragův centr z přímého kopu. Základní hrací doba vítěze neurčila a tak za nerozhodného stavu 1:1 přichází na řadu penaltový rozstřel.

Začínají hosté. Čonka trefuje šibenici po své levici, 0:1. Hraničkovu špatně umístěnou střelu Vaňák vyráží, 0:1. Zima si vybírá dolní roh po své levici, kam se Strnad natahuje marně, 0:2. Hájek posílá míč do totožného místa a stejně dopadl i Vaňák, 1:2. Rybář prostřeluje Strnada, který se vrhl správným směrem, 1:3. Šraga se z metrového rozběhu nemýlí, 2:3. Snášel posílá míč do dolního rohu po své pravici, 2:4. Matějka posílá technický pokus přesně k tyči po své levici, 3:4. Na Kučerovu střelu si sice Strnad sáhl, ale zabránit míči v cestě do sítě nedokázal, což znamená, že se dva body stěhují do Vilémova.


FK Litoměřicko A – SK STAP-TRATEC Vilémov   1:2np (0:0)

Branky: 59. Suroviak – 75. Honců. Penalty: 3:5, rozhodující Kučera. Rozhodčí: Jaroslav Procházka – Matěj Melničuk, Ivan Balhar. ŽK: 21. M. Novotný, 81. Hranička – 34. Snášel. Diváci: 150.

FK Litoměřicko A: Strnad – M. Novotný, Matějka, Hájek, Dura – Hranička, Grunert, Rapavý (84. Janouš), Pocner (28. Suroviak) – Šraga – Flégl (73. Skála).  Trenér: Štefan Knapík.

SK STAP-TRATEC Vilémov: Vaňák – Honců, Jirchář, Kurel (72. Štefan), Snášel – Zima, Čonka, Kučera, Rybář, Meidl – Vavroušek.  Trenéři: Vlastimil Chod, Jaroslav Zbončák.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více informací a sportovních článků najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -