Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceV Lovosicích bude „Jablíčkový den“

V Lovosicích bude „Jablíčkový den“

Lovosice – Ve středu 13. října se stavte na lovosické Václavské náměstí. Od 9.30 tady bude probíhat „Jablíčkový den.“ Preventivní akce je zaměřená na rakovinu prsu – nejčastější nádorové onemocnění u českých žen. Ročně jich onemocní zhruba 7 tisíc.

Na Václavském náměstí v Lovosicích se ve středu dopoledne můžete dozvědět vše o prevenci této nemoci. Vyzkoušíte si také samovyšetření prsu na fantomu.

Akci pořádá spolek Úsměv = Zdraví, který každého příchozího obdaruje jablíčkem – odtud Jablíčkový den.

Zhruba třetina žen, které rakovinou prsu onemocní, se dostane k lékaři včas. Pokud je nádor menší než dva centimetry, znamená to, že nejsou postiženy lymfatické uzliny v podpaží. Úspěšnost léčby je v takovém případě devadesát procent.

Samovyšetření prsu by mělo probíhat každý měsíc. Pomáhá zjistit, „jestli je něco jinak“ a bez nadsázky se dá říct, že může zachránit život.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -