Sobota, 27 dubna, 2024
20.1 C
Litoměřice
DomůKulturaLitoměřice v sobotu ožijí tradičním vinobraním netradičně

Litoměřice v sobotu ožijí tradičním vinobraním netradičně

Litoměřice – Městská kulturní zařízení v Litoměřicích ve spolupráci s dalšími organizátory dají vzniknout tak trochu jinému vinobraní, než na které jsou litoměřičtí zvyklí. Tradiční akce se letos dočkala mnoha změn, díky kterým oslavou vína a burčáku bude žít opravdu celé město.

Letošní vinobraní je jednodenní a koná se v sobotu 18. září. Částečně je změněna jeho koncepce, je rozšířen na více scén v dosahu Mírového náměstí.

Některé scény jsou pod patronací přímo Městských kulturních zařízení v Litoměřicích, některé jsou ve spolupráci s ostatními organizátory. TV ÓČKO nám přináší speciální novinku. Tou je ÓČKO STAGE v parku Václava Havla.

Návštěvníci budou moci se sklenkou vína putovat po místech jako je nádvoří Divadla Karla Hynka Máchy, Mírové náměstí, Park Václava Havla a atrium za Kulturním centrem, nádvoří Hradu, tržnice Felixe Holzmanna, Kino Máj a nádvoří u školy Lingua universal, Kostelní náměstí, Dominikánské náměstí nebo Klub Baronka.

Všechny scény poctí svou návštěvou a přijde pozdravit Král se svojí družinou. Tradiční historická scéna bude mít své místo na Mírovém náměstí. Tam se kromě soutěže O nejlepší burčák na pódiu představí Cimbál Dušana Kotlára, skupina Kamelot, Eva Burešová, kapela tří žen Voice a hvězdami večera budou Pavel Callta a Václav Noid Bárta.

Na nádvoří Hradu si rozhodně nenechte ujít vystoupení ZUŠ Litoměřice. V rámci otevřeného Hradu se od 10 do 16 hodin mohou návštěvníci podívat i do Expozice českého vinařství. Vstup bude zdarma.

Kino Máj bude promítat filmy s vinařskou tematikou. Na své si přijdou milovníci filmu Bobule. Ve 14 hodin a v 16.30 si Noravank wine pro návštěvníky připravil řízenou degustaci v kinokavárně Kina Máj. Degustovat se budou poctivá vína z oblasti Kavkazu a Moldavie, kde je vinná kultura pevně zakořeněna již tisíce let.

 Svůj program má i Kostelní náměstí, Dominikánské náměstí, Tržnice Felixe Holzmanna a Klub Baronka. Více informací je na webových stránkách Městských kulturních zařízení v Litoměřicích.

Dětem se bude líbit na divadelním nádvoří. Oblíbení Čiperkové vystoupí v 16 hodin. Navíc je pro rodiny s dětmi připravena zábavná soutěžní hra s názvem “Od bobule po víno projdi cestu s rodinou”.  Provádí jednotlivými stanovišti a vypráví o procesu výroby vína od začátku do konce. Hra je zdarma a užijí si ji jak děti, dospělí, tak i senioři.

A jaké překvapení je připraveno na závěr akce? Vinobraní vyvrcholí slavnostním ohňostrojem. „Potvrzeno. Ohňostroj bude. Nad Litoměřicemi se rozzáří nebe těsně před 22 hodinou,“ prozradila s potěšením ředitelka Městských kulturních zařízení v Litoměřicích.

Toto je tisková zpráva MKZ Litoměřice.

Autor: Daniela Kekrtová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -