Čtvrtek, 28 března, 2024
7.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíŠTĚTÍ: Zdravé město Štětí a MA21 se tradičně zapojuje do Evropského týdne...

ŠTĚTÍ: Zdravé město Štětí a MA21 se tradičně zapojuje do Evropského týdne mobility

Zdravé město Štětí a MA21 se tradičně zapojuje od 16. 9. do 22. 9. 2021 do Evropského týdne mobility, sloganem „kulatého“ dvacátého ročníku Evropského týdne mobility je  Cestovat zdravě = cestovat udržitelně. Předznamenává tak téma celoevropského svátku, které chce obrátit pozornost k cestování bezpečně a zdravě udržitelnou dopravou. Toto téma zdůrazňuje výhody aktivní mobility pro naše zdraví, tělesné a duševní zdraví a pohodu.

Klub Českých Turistů TK Štětí připravuje dva zajímavé výlety. Ve čtvrtek 16. 9. 2021 mírně náročná trasa 7 km Deštná, Rozprechtice, Dubá a ve středu 22. 9. 2021 mírně náročná trasa 10 km Jílové, Sněžník, Děčín.

V pátek 17. 9. 2021 uskuteční pionýrská skupina Štětí ve Stračí „Pohádkový les“ a Skauti Štětí v sobotu 18. 9. 2021 „Běh na Špičák“.
V úterý 22. 9. v rámci „Mezinárodního dne bez aut“ dojde od 9:00 do 17:00 hodin k uzavření ulice Čs. armády přiléhající k Novému náměstí.

V tento den bude připraven, ve spolupráci se zájmovými organizacemi a sportovními oddíly
„Veletrh volnočasových aktivit“ probíhající od 9:00 do 17:00 hodin na Pěší zóně a Novém náměstí. Cílem veletrhu je seznámit občany s nabídkou aktivit pro smysluplné využití volného času ve Štětí. Akce je určena pro širokou veřejnost, předně pak pro děti a mládež. Ti mají jedinečnou možnost nahlédnout do činnosti jednotlivých organizací, spolků, klubů či zájmových kroužku a v případě zájmu se ihned na místě do nich přihlásit. Těšit se můžete na Tuláky, Skauty, Fire Rescue, Český červený kříž, Hasiče a Zdravotní tým hasičů Štětí, Klub českých turistů, DDM, OKM, Technický klub, Knihovnu, Naději, aj.

Doprovodný program zajistí Martin Šimůnek (trojnásobný mistr světa) s Adrenalin Trial Show teamem a výukou bezpečné jízdy na kole. (https://trialshow.cz/jezdci/martin-simunek/).

Dopoledne strážníci Městské policie na dopravním hřišti budou dohlížet na dodržování pravidel při silničním provozu pro žáky 1. až 3. ročníků základních škol.

Pro žáky 5. tříd základních škol připravuje Nadace dřevo pro život a Mondi Štětí a.s. ve Stračenském lese akci „ Do lesa s lesníkem“.

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -