Pátek, 19 dubna, 2024
3.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePo litoměřickém vinobraní začne oprava kanalizace na hlavním tahu městem

Po litoměřickém vinobraní začne oprava kanalizace na hlavním tahu městem

Litoměřice – Dopravu na frekventované silnici v ulici Na Kocandě v Litoměřicích ve směru na Českou Lípu budou od pondělí 20. září řídit semafory. V této souvislosti lze očekávat zhoršení plynulosti dopravy.

Důvodem je oprava kanalizace, kterou naplánovalo Ředitelství silnic a dálnic jako vlastník silnice I/15. Přemístění kanalizačních vpustí a doplnění baliset (zelenobílých směrových sloupků) potrvá maximálně měsíc. Pokud nenastanou neočekávané komplikace, mohla by být stavba dokončena výrazně dříve.

„Jsme si vědomi, že se zhorší plynulost dopravy ve směru na Českou Lípu, ale oprava je potřeba. Jsme rádi, že se nám podařilo se zhotovitelem dohodnout pozdržení zahájení stavby. Původně měla totiž začít už před vinobraním, čímž by ve městě nastal totální dopravní chaos,“ sdělil Josef Landa, referent silničního hospodářství odboru dopravy Městského úřadu v Litoměřicích.

Opravy budou probíhat na výjezdu z okružní křižovatky ulic Na Kocandě, Alšova a Nádražní ve směru na Českou Lípu. Jeden jízdní pruh zůstane vždy průjezdný, dopravu na místě budou řídit semafory. „Pokud by se práce protahovaly a město trpělo kolonami vozidel, je možné výjimečně zprůjezdnit silnici podél autobusového nádraží a Penny marketu,“ nastínil jedno z možných řešení Josef Landa.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -