Sobota, 27 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

LITOMĚŘICKO – Víkend je tu a spolu s ním i naše pozvánka s tipy, kam vyrazit. I první zářijový víkend je na výběr, tak neseďte doma a užijte si krásné babí léto! Na své si přijdou sportovci, milovníci hudby i rodiny s dětmi mající zájem o výlet do přírody.

Na Tržnici Felixe Holzmanna bude v sobotu 4. září poslední letošní blešák. Určitě přijďte! Nakoukněte do skříní, co je potřeba poslat dál, nebo omrkněte nabídku jiných. K mání bude oblečení, květiny, výpěstky ze zahrádky, nádobí a mnoho dalšího… Blešák bude probíhat tradičně od ranních 8 hodin a prodávat může úplně každý. Žádný poplatek se nevybírá a není nutná ani předchozí registrace. Přineste si jen deku nebo stoleček.

Na Střeleckém ostrově se po roce opět poběží KROKUDY ČTVRTMARATON. Připravené jsou tratě pro děti, mládež i dospělé. Na akci  bude i doprovodný program a hudba. Více informací ZDE.

V Úštěku se uskuteční Běh kolem jezera Chmelař. Závod pro všechny věkové kategorie od předškolních dětí až po zkušené sportovní veterány. Připravené jsou trasy dlouhé několik desítek metrů i trať mající více než 9 kilometrů. Podrobnosti ZDE.

Na Hlinné u Litoměřic si v sobotu na své přijdou milovníci přírody a řemesel. Konají se zde totiž už čtvrté SLAVNOSTI PASTVIN. Od 10 až do 16 hodin na Vás čeká jarmark s ukázkami řemesel a loutkovými pohádkami pro děti, ochutnávky místních specialit a živá hudba. Připravena bude i naučná stezka s úkoly – za jejich splnění dostanete na závěr odměnu. Z Litoměřic Vás navíc na akci zdarma odveze autobus. Podrobnosti najdete TADY.

V Terezíně se koná Den otevřených dveří Wieserova domu. Svého času nejhonosnější dům ve městě je po rekonstrukci a opět se z něj stala ozdoba města. V sobotu od 10 do 17 hodin se můžete podívat, jak to v něm vypadá a užít si k tomu všemu doprovodný program – třeba přehlídky historických vojsk, projížďky kočárem a mnoho dalšího. Podrobnosti jsou ZDE.

V Lovosicích si můžete v sobotu od 17 hodin užít NOC LOVOSICKÝCH AUTORŮ. Hned na několika místech ve městě pro Vás bude připraven kulturní program – koncerty, degustace i výstavy. Více informací najdete ZDE.

V neděli 5. září se mimořádně kvůli covidu odložená Terezínská tryzna. Podrobnosti najdete TADY.

Můžete si jít i zaběhat a podpořit dobrou věc. V neděli se totiž koná už čtvrtý ročník Běhu pro náhradní rodiny. Akce bude probíhat od 10 hodin na Mostné hoře v Litoměřicích. Podrobnosti ZDE.

V synagoze v Úštěku bude v neděli zpívat světově známá jazzová zpěvačka Petra Ernyeiová. Na programu jsou písně židovských autorů. Více informací je TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -