Středa, 24 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůKulturaPřijďte do divadla na výstavu fotografa Daniela Šperla!

Přijďte do divadla na výstavu fotografa Daniela Šperla!

Litoměřice – Ve čtvrtek 2. září v 17.30 bude ve foyer litoměřického divadla slavnostně zahájena výstava černobílých fotografií s názvem „Amerika.“ Pocházejí z objektivu českého dokumentárního fotografa Daniela Šperla.

Úvodní slovo na vernisáži pronese litoměřický fotograf Miroslav Zimmer. O hudební doprovod se postará Áda Škarda a Ivo Vodička.

Na výstavě, která v Divadle Karla Hynka Máchy potrvá až do konce října, si můžete prohlédnout autorův osobní pohled na USA. Poprvé ve Spojených státech fotografoval v roce 1998, podruhé v roce 2000. Tehdy tam strávil půl roku.

Snímky, které uvidíte, zachycují tamní běžný život. Daniel Šperl si zamiloval New York, Washington a Philadelphii – s fotoaparátem v ruce ovšem projel také velkou část vnitrozemí. Cest do USA absolvoval za posledních dvacet let hned několik.

Daniel Šperl se narodil v Táboře. Žije a pracuje v Praze jako kameraman. Fotografování má pouze jako koníček.Vystavuje však u nás i v zahraničí.

Výstava probíhá ve spolupráci se sdružením FotoporoT.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -