Sobota, 4 května, 2024
10.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda tento týden nabízí například pštrosí vejce a borůvkové knedlíky

Gastrocentrum Pohoda tento týden nabízí například pštrosí vejce a borůvkové knedlíky

Litoměřice – Gastrocentrum Pohoda, které v Litoměřicích provozuje hned tři jídelny, pochopitelně vaří i tento týden. Pokud tedy nechcete přípravou oběda ztrácet čas, zavítejte právě sem. Najíte se za 72,- Kč, přičemž vybírat můžete ze čtyř hlavních jídel. Polévka samozřejmostí.

V pondělí 30. srpna bude bratislavské vepřové plecko s knedlíkem a mexický guláš s rýží. Své příznivce si určitě najde také staročeská sekanina – ve své podstatě karbanátek z více druhů masa. Nebo zkuste něco lehčího – třeba kuskus salát s kuřecím masem. Pondělní polévka je hovězí zeleninová s krupicí a vejci.

V úterý 31. srpna bude v nabídce polévek čočková. Z hlavních jídel si můžete nabídnout černohorský kuřecí řízek s bramborovou kaší nebo koprovou omáčku s hovězím a knedlíkem. Radost budou mít i milovníci sladkého – v úterý se totiž bude připravovat žemlovka s jablky a tvarohem. Z lehčích jídel bude k dispozici těstovinový salát s balkánským sýrem.

Ve středu 1. září začíná školní rok. Kdo s obědem vsadí na Pohodu, může si dát třeba kuře ala bažant se zelím a knedlíkem nebo pštrosí vejce s bramborovou kaší. Nezklame ani Novohradský vepřový plátek s těstovinou. Bulgur s kuřecím masem potěší příznivce zdravější stravy a ty, kteří si hlídají štíhlou linii. Polévka bude ve středu bramborová s kroupami.

Ve čtvrtek 2. září bude klasika českých restaurací a jídelen – kuřecí plátek s broskví a sýrem. Koho to ovšem neláká, může si nabídnout třeba konopišťské medailonky s rýží nebo šopský salát. Klasika letních dní jsou květákové placičky s cuketou a sýrem, ke kterým si můžete dát brambor. Polévka bude hovězí zeleninová s játrovými noky.

V pátek 3. září jsou jednoznačně největším tahounem borůvkové knedlíky s tvarohem, které byste si rozhodně neměli nechat ujít. Pokud Vás sladká jídla nelákají, dejte šanci vepřové kýtě na smetaně s knedlíkem. Klasika, která neurazí vůbec nikoho, je smažený hermelín s bramborem a tatarkou. Z lehčích jídel bude k mání těstovinový salát s kuřecími nugetkami. Páteční polévka je gulášová.

Gastrocentrum Pohoda provozuje v Litoměřicích jídelnu v ulici Žižkova 2, Na Vinici 2244 a na Mírovém náměstí, v průchodu vedle městského úřadu.  Obědy se vydávají od 10.30 do 14 hodin.

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -