Pátek, 29 března, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceBlíží se opravy v parku Václava Havla

Blíží se opravy v parku Václava Havla

Litoměřice – Opravy veřejného osvětlení a závlahového systému v parku Václava Havla se blíží. Pracovat by se mělo i přes zimu, a to celkem půl roku.

„V současné době dokončujeme projektovou dokumentaci,“ sdělil Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu s tím, že termín zahájení prací zatím není jistý.

Dobrou zprávou je, že by park neměl být během oprav zcela uzavřen, neboť jde o důležitou spojnici mezi Mírovým náměstím a sídlištěm Střed. „Nějaká omezení samozřejmě budou, ale nepočítáme s úplným uzavřením. Možná jen na několik dnů,“ upřesnil Pavel Gryndler.

Rekonstrukce veřejného osvětlení bude provedena tak, aby světlo neoslňovalo dvě zde instalované kamery městské policie, jako se to stává nyní. Strážníci tak budou moci lépe pozorovat dění v parku.

„Sledování nám komplikovala zejména světla ze země, která svítila do nebe. Jsme rádi, že osvětlení bude nově nastaveno tak, abychom mohli efektivněji monitorovat dění v parku,“ uvedl Ivan Králik, velitel Městské policie v Litoměřicích.

Kamery zde v minulých dnech například odhalily muže, který v jezírku chytal ryby. Byl na místě zadržen a jeho jednání je řešeno v přestupkovém řízení. „Občas v parku domlouváme rodičům, aby nenechávali házet děti kameny do vody. Nepořádek po sobě zanechávají i mladiství, což řešíme hlavně domluvou s okamžitým úklidem,“ vyjmenoval nejčastější zásahy v parku Ivan Králik.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Text: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -