Pátek, 19 dubna, 2024
4.5 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyVelký letní koncert v centru Litoměřic už tuto neděli!

Velký letní koncert v centru Litoměřic už tuto neděli!

Litoměřice –  Bez sborů, ale za to s houslovým virtuosem Pavlem Šporclem bude letošní Velký letní koncert, který se na Mírovém náměstí v Litoměřicích uskuteční už tuto neděli 1. srpna. Přímo pod širým nebem vystoupí Severočeská filharmonie Teplice, sopranistka sopranistka Jana Červinková a teprve čtrnáctiletá klavíristka Magdalena Pallasová. Celý koncert bude dirigovat Jiří Knotte.

Pavel Šporcl zahraje slavný Mendelssohnův koncert e moll, ale také strhující Montiho Čardáš či slavnou melodii z filmu Schindlerův seznam.

V podání velkého symfonického orchestru zazní to nejlepší z klasické i filmové hudby, jako je Finale z Dvořákovy Novosvětské symfonie,  valčík Johanna Strausse Na krásném modrém Dunaji,  Brahmsův Uherský tanec č. 5., suita z filmu Piráti z Karibiku či  Šavlový tanec.

Samotný koncert začíná ve 20 hodin, areál ovšem bude otevřen už dvě hodiny předem. Občerstvení na místě samozřejmostí.

Určitě si nenechte tento jedinečný večer ujít! Vstupenky zakoupíte z pohodlí domova – stačí kliknout ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -