Čtvrtek, 2 května, 2024
19.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, kam vyrazit, pokud nechcete víkend (který má být slunečný) trávit doma. Přestože jsou prázdniny a člověk by čekal „okurkovou sezónu,“ opak je pravdou. Vyrazit totiž můžete na celou řadu míst. Za dobrým jídlem a vínem, za pouťovými atrakcemi nebo třeba za železniční historií.

V Litoměřicích si můžete v sobotu 24. července užít Večeři na tržnici. Začíná v 17 hodin a bude i s kulturním programem a živou hudbou. Připraveny jsou speciality mezinárodní kuchyně, prvotřídní vína a točené prosecco. Ochutnat můžete třeba tatarák ze sušených rajčat, lasagne, falafel, ústřice nebo Chilli Con Carne. Chybět nebude ani sladký bar a míchané nápoje.  Akce je komorní a je potřeba mít na ni vstupenku, kterou si můžete za 200 Kč pořídit ve Fér Kafe. Vstupenka nezahrnuje občerstvení. Více informací najdete ZDE.

Na nádraží v Třebívlicích si můžete v sobotu vyzkoušet, co vše je nutné provést před tím, než může odjet vlak. Chornický železniční klub tady od 10 do 15 hodin pořádá Prezentaci zabezpečovacího zařízení. Na místě Vám vysvětlí, jak funguje železniční přejezd, jak se na něm chovat bezpečně, co jsou to „pé čísla“  a jaký je jejich význam…  Na simulátoru si můžete vyzkoušet řízení železničního provozu. A na všechny návštěvníky čekají drobné dárky. Více informací najdete ZDE.

V Chodounech bude v sobotu Anenská pouť. Nejen, že tady na Vás budou čekat pouťové atrakce a stánky s typickým zbožím, od 14 hodin si navíc můžete užít bohatý program. Bude živá muzika, pohádka pro děti i taneční zábava na závěr. Více informací je TADY. .

Na Chmelaři v Úštěku je o víkendu letní kino a promítat se budou komedie. V sobotu 24. července se můžete těšit na český film „Bourák“ a v neděli  přijde na řadu snímek „Bajkeři.“ Více informací ZDE.

Levandulová zahrada Anette Klapý pořádá tuto sobotu a neděli „Palačinkový víkend.“ Od 10 do 16 hodin sem můžete vyrazit na palačinky s levandulí nebo si poslechnout povídání o používání levandule v gastronomii.  Více informací ZDE.

Do Lovosic v neděli přijíždí charitativní Kinematograf bratří Čadíků. Až do středy bude tábořit v lesoparku Osmička. V neděli začínám filmem „Havel.“ Podívejte se ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -