Pátek, 26 dubna, 2024
2.9 C
Litoměřice
DomůKulturaKinoV Lovosicích začíná Filmové léto

V Lovosicích začíná Filmové léto

Lovosice – Do Lovosic v následujících dnech zavítá celorepublikově známý Kinematograf bratří Čadíků. Kulturně – filmový charitativní projekt v lesoparku Osmička promítne od neděle 25. července do středy 28. července celkem čtyři filmy. Promítání začíná přibližně v 21 hodin.

V neděli 25. července si pod širým nebem můžete užít celovečerní životopisný film „Havel.“ Příběh našeho někdejšího prezidenta Václava Havla  se odehrává mezi roky 1968 a 1989 a zachycuje dlouhou cestu a proměnu hlavního hrdiny od lehkovážného a úspěšného dramatika šedesátých let, přes bojovníka za lidská práva v letech sedmdesátých až po vůdčí osobnost sametové revoluce a celosvětovou ikonu. Dějiny jsou ale až v druhém plánu, film Havel nabízí především velký, vzrušující a málo známý příběh, jakých není ve světě mnoho.

V pondělí 26. července máte na Osmičce šanci vidět 3 BOBULE – pokračování love story z jižní Moravy. Love story, ve které se ovšem cosi pokazilo. V hlavních rolích opět Kryšof Hádek a Tereza Ramba Voříšková.

V úterý 27. července  si na své přijdou děti – v Lovosicích se totiž budou promítat „Mlsné medvědí příběhy.“ Animovaný seriál, který vznikl na motivy knížek Zbyňka Černíka Malá medvědí knížka a Taková medvědí rodinka. Příběhy jsou plné vtipu, dobrodružství a ponaučení a nezklamou.

Ve středu 28. července – poslední den promítání – se těšte na životopisný film, který sleduje životní cestu zpěváka Miro Žbirky.

Kinematograf bratří Čadíků Českou republiku brázdí od roku 1992. Do konce letošních prázdnin objede 130 českých měst a vesnic. Letošní výprava je ve znamení pomyslné tečky za koronavirem – na začátku každé projekce se bude promítat klip Hippokratova armáda. Kinematograf chce tímto způsobem vzdát hold všem zdravotníkům.

Vstupné na všechny projekce je dobrovolné a půjde na charitativní účely.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -