Pátek, 19 dubna, 2024
3.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, kam se vypravit – ať už s dětmi nebo bez nich. Tentokrát je nabídka doslova „našlapaná“ událostmi a určitě nebudete vědět „kam dřív skočit.“ Konají se sportovní akce, velkolepá degustace vín, koncert pod širým nebem i trochu opožděná oslava Dne dětí.

Na Tržnici Felixe Holzmanna v Litoměřicích bude v sobotu 12. června živo od rána až do pozdního večera. Od 8 hodin budou probíhat farmářské a řemeslné trhy, na kterých se představí výrobci a producenti ze širokého okolí. Sortiment bude tentokrát doplněný o zboží dovezené ze samého srdce Afriky – zúčastní se totiž i společnost Virunga. Na tržnici díky tomu můžete zakoupit cizokrajné ovoce, kávu nebo voňavé koření. Trhy doplní v 10 hodin pohádka Sváťova dividla a od 17 hodin bude hrát živá hudba. V 17 hodin začíná koncert Ády Škardy, kterého ve 20 hodin vystřídá „Od plotny skok.“

Více informací najdete ZDE.

V sobotu se koná také vytrvalostní běžecký závod „24 hodin v běhu.“ Jedinečné sportovní klání, které má v Litoměřicích svoji premiéru, je určené mužům, ženám i týmům z řad rodiny nebo přátel. Cílem je během čtyřiadvaceti hodin naběhat co možná nejvíce kilometrů. Volba trasy je jen na Vás, stačí zaznamenávat uběhnuté kilometry. Na každého závodníka čeká pamětní medaile a drobný dárek. Více informací najdete ZDE

Na oběd se můžete v sobotu vypravit do Krušovické pivnice. Za dobrovolný příspěvek se tady bude servírovat zelňačka, kterou pro Vás uvaří Pepa Pásztor. Celý výtěžek z prodeje polévky půjde na dětské oddělení litoměřické nemocnice. Více informací najdete TADY.

Na Střeleckém ostrově v Litoměřicích bude v sobotu probíhat Dětský den, který organizuje Diecézní charita. Přijďte! Na děti čekají soutěže a zábavná stanoviště s odměnami. Vstupné je zdarma, na místě bude k dispozici drobné občerstvení. Více informací najdete TADY.

V Roudnici bude v sobotu probíhat „Roudnický košt.“ Oblíbená degustace vín bude letos poprvé probíhat pod širým nebem v areálu zámku. Přijďte! Čeká na Vás dvacet vinařů z Litoměřicka a Mělnicka a bude i žívá hudba. V ceně vstupenky je degustační sklenička na památku a také katalog s kontakty na všechny vinaře. Více informací najdete TADY.

Farma Držovice nedaleko Úštěka, která se specializuje na produkty z kozího a ovčího mléka, pořádá v sobotu 12. června komentované prohlídky farmy. V průběhu dne jich proběhne hned několik. Pokud Vás zajímá, jak to na takové farmě vypadá, co stojí za výrobou vyhlášených držovických sýrů, nebo byste si chtěli pohladit zvířátka, přijeďte! Více informací je TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -