Středa, 24 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůKulturaPřijďte na zahájení výstavy obrazů Jana Dingy! Výstava potrvá až do konce...

Přijďte na zahájení výstavy obrazů Jana Dingy! Výstava potrvá až do konce června

Litoměřice –  Malíř, umělec, pedagog – to je Jan Dinga. Jeho obrazy, které jsou plné barev, budou až do 30. června zdobit galerii litoměřického hradu. Výstava bude slavnostně zahájena v úterý 1. června v 17 hodin – na vernisáž jste zváni.

Jan Dinga je členem Unie východočeských umělců Hradec Králové. Studoval na dnešní Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem,  v současné době žije v Kladně.

„Zájem o malování ve mně probouzela matka. Ukazovala mi výtvarné publikace a mě poutalo, jak zajímavě lze vyjádřit a přetvořit skutečný svět. Zkoušel jsem malovat sám, kopíroval jsem naše i světové malíře. Gogh mě dojímal takovou upřímnou zpovědí, ale to si uvědomuji až teď. Na výtvarnou školu jsem se nedostal. Studoval jsem na universitě v Ústí n./L. výtvarnou výchovu. Zde jsem poznal vynikajícího učitele, akademického malíře Miroslava Proška, který mě uvedl do tajů techniky malby a probouzel můj vztah k malířství,“ uvedl Jan Dinga.

Malíř už vystavoval u nás i v zahraničí. O svých obrazech tvrdí, že se je snaží vytvářet tak, aby byly na první pohled pro diváka přehlédnutelné, ale přesto ho okouzlily – a to množstvím detailů.

Výstava je pořádána ve spolupráci s MKZ Litoměřice, a pokud nestihnete vernisáž, přijďte se na ni podívat od pondělí do pátku, kdykoliv v čase od 9 do 17 hodin.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -