Pátek, 26 dubna, 2024
15.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceOtevírací doba sběrného dvora v Litoměřicích bude prodloužena

Otevírací doba sběrného dvora v Litoměřicích bude prodloužena

Litoměřice – Otevírací doba sběrného dvora v Nerudově ulici v Litoměřicích bude od 1. června sjednocena a prodloužena. Vedení města tímto krokem vychází vstříc občanům.

V letním období bude v provozu každý všední den od 6.30 do 18 hodin (sobota od 6.30 do 14.30 hodin). V zimním období pak od 7 do 16 hodin (sobota 7 – 14.30 hodin). V neděli a o svátcích zůstane uzavřen.

„K úpravě došlo od 1. června. Dříve byly otevírací hodiny ve všední dny rozdílné,“ vysvětlila Kristýna Slabochová, referentka odboru životního prostředí městského úřadu. Nově bude mít sběrný dvůr i pevně danou polední pauzu, a to od 11 do 12 hodin.

I nadále platí, že občané s trvalým pobytem na území města mohou do sběrného dvoru odevzdávat odpad zdarma. Platí se pouze za stavební suť (prvních 50 kg zdarma, každý další kilogram za jednu korunu).

V současné době je evidentní, že s ohledem na stále rostoucí množství komunálního odpadu nebude již brzy kapacita sběrného dvora v Nerudově ulici dostačující. „Musíme proto přistoupit k vybudování druhého, a to v bývalém areálu Technických služeb v ulici Na Kocandě,“ informoval místostarosta Karel Krejza. Stát by se tak mělo zřejmě na konci letošního roku.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -