Středa, 24 dubna, 2024
6.6 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tady a spolu s ním i naše tipy, kam vyrazit. Díky vládnímu rozvolnění totiž doma sedět rozhodně nemusíte. Dost se toho bude dít v sobotu i v neděli.

V sobotu 22. května si rozhodně nenechte ujít Májový jarmark na Tržnici Felixe Holzmanna v Litoměřicích. Akce, která začíná v 10 hodin, bude rozhodně stát za to. Nakoupit můžete celou řadu výrobků od šikovných lidí z Litoměřic a okolí – mnozí své tvoření neprezentují nikde jinde. K mání budou například květiny a květinové vazby, ručně dělaná mýdla, keramika, výrobky ze skla, dekorace z přírodních materiálů, šperky a mnoho dalšího. V 10 hodin přímo na tržnici zahraje Sváťovo dividlo a odpoledne se můžete těšit na hudební vystoupení. Více informací najdete ZDE.

V blízkosti skalního útvaru Kočka – mezi Litoměřicemi a Žitenicemi – probíhá až do neděle 23. května hra pro děti bez rozdílu věku nazvaná „Kouzelné stromy.“ Připravil ji tam Dům dětí a mládeže Rozmarýn. Pokud máte rádi procházky krásnou přírodou, tohle je akce přesně pro Vás. Děti navíc hrají o krásné ceny. Více informací je ZDE.

Levandulová zahrada v obci Klapý Vás v sobotu i v neděli zve na „Rozkvetlý víkend.“ Probíhat bude přímo v zahradě, ve které si můžete posedět a odpočinout. Samozřejmostí je výborné domácí občerstvení – levandulová limonáda, domácí koláče, levandulové sušenky a zmrzlina od českého výrobce. Prodávat se budou i sazenice levandule. Po oba dny vždy ve 14 hodin si můžete užít i doprovodný program. Více informací najdete ZDE.

O víkendu – v sobotu i v neděli – bude otevřena také terasa Kulturního domu Říp v Roudnici nad Labem a to vždy od 10 do 19 hodin. Můžete tady posedět, užít si výhled na České středohoří a dát si k tomu něco dobrého. Mají z poctivých surovin vyrobené dortíky a dezerty a také stálou nabídku teplých jídel. Samozřejmostí je káva, horká čokoláda, čaj i svařené víno. Více informací najdete ZDE.

Pokud máte rádi pohyb, vypravte se v neděli 23. května do Lovosic na závod v orientačním běhu pro širokou veřejnost. Start je v lesoparku Osmička u pódia a zúčastnit se může úplně každý. Připraveny jsou totiž trasy pro maminky s kočárky, rodiny s dětmi i zdatné sportovce. Zkušenosti s orientačním během nejsou potřeba – na místě Vám rádi vše vysvětlí. Více informací najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -