Čtvrtek, 28 března, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiČarodějnickou stezkou a ještě dál... na ZŠ Všehrdova

Čarodějnickou stezkou a ještě dál… na ZŠ Všehrdova

Lovosice – Magická noc z 30. dubna na 1. května je známá už z dob Keltů. Ti v předvečer tohoto svátku zhasínali všechny ohně, protože věřili, že v nich má skončit vše špatné.

Následně se zapalovaly ohně nové, aby začalo vše čisté, neposkvrněné a nanovo. Pojďme věřit, že měsíc květen bude pro nás všechny novým začátkem a že se začne vše v lepší obracet.

Tento kouzelný čas si připomněli žáci Základní školy ve Všehrdově ulici v Lovosicích jak při prezenční, tak i v distanční výuce.

Školní děti v kostýmech absolvovaly Čarodějnickou stezku kolem školy, kdy mladší děti s pomocí své paní učitelky plnily čarodějnické úkoly a luštily tajenku  na žlutých kartičkách připevněných na plotě školy, starší děti pak chodily po skupinkách po zelených kartičkách. Odměnou v cíli byla zmrzlina.

V distanční výuce se děti před obrazovkami počítačů sešly v čarodějnických kostýmech, vyprávěly si o tajemných rituálech, lektvarech a pomocí hry Hoď kostkou si nakreslily svoji ČARODĚJNICI.

Magická formule pro nás všechny: „Čtyřlístek ať přinese nám štěstí a doba dál nic zlého nevěstí.“

Autor: Petra Hájková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -