Středa, 24 dubna, 2024
10.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMěsto Litoměřice schválilo šestý ročník participativního rozpočtu Tvoříme Litoměřice

Město Litoměřice schválilo šestý ročník participativního rozpočtu Tvoříme Litoměřice

Litoměřice – Zastupitelé města Litoměřice na svém dubnovém zasedání schválili nová pravidla participativního rozpočtu. Nově je cyklus dvouletý a stejně jako v minulých letech je na realizované projekty vyčleněná částka 200 tisíc korun.

Jednoznačná shoda všech přítomných vyplynula z jednání pracovní skupiny pro participativní rozpočet, která je složená ze zástupců všech politických stran litoměřického zastupitelstva.

„V trendu participace chceme pokračovat. Podejte prostřednictvím přihlášky svůj námět, my se vám ozveme a domluvíme další postup,“ vybízí koordinátorka Zdravého města a MA21 Městského úřadu Litoměřice Irena Vodičková. 

Participativní rozpočet slouží k realizaci návrhů na zlepšení prostředí ve městě, o kterých rozhodují občané města. V minulosti byla v jeho rámci realizována lanová dráha na Mostné hoře, bosá stezka u ZŠ U Stadionu, dětské hřiště při ZŠ Havlíčkova či komunitní zahrádka u pokratických závor.

Podrobná pravidla včetně časového rozvrhu naleznete na stránkách Zdravého města. Každý občan Litoměřic může podat jeden návrh. Vítězný projekt bude realizován v roce 2022.

Autor: Filip Klieštik

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -