Čtvrtek, 28 března, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyZámek Liběšice se bude dražit. Kraj ho nabízí za 35 milionů korun

Zámek Liběšice se bude dražit. Kraj ho nabízí za 35 milionů korun

Liběšice – Ve čtvrtek 6. května se uskuteční veřejná dražba zámku v Liběšicích. Ústecký kraj se ho tímto způsobem pokouší prodat už počtvrté. Kulturní památku, ve které byl ústav pro mentálně postižené, nabízí za 35 milionů korun.

Dražba se bude konat od 8 hodin  v budově „A“ Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Zámek postavili v 18. století jezuité. V areálu se kromě hlavního objektu, který je trojkřídlý ve tvaru písmene „U“ a má pět podlaží, nachází také několik dalších budov a secesní skleník.

Od roku 2015 je liběšický zámek prázdný. Ústav pro mentálně postižené byl zrušen a klienti se v rámci kraje přestěhovali do jiných zařízení. Objekt je v dobrém technickém stavu – vyjma skleníku.

Ústecký kraj se liběšický zámek v aukci pokoušel prodat už v roce 2017. Zájem o něj ale nikdo neprojevil, přestože cena s každou další dražbou klesala.

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -