Pátek, 26 dubna, 2024
5.9 C
Litoměřice
DomůKulturaŘeditel o.p.s. Říp Luděk Jirman: „Roudnický kulturní dům je na provoz připraven,...

Ředitel o.p.s. Říp Luděk Jirman: „Roudnický kulturní dům je na provoz připraven, čekáme na nová hygienická pravidla.“

Roudnice nad Labem – Poslanci včera neprodloužili nouzový stav, což v praxi mimo jiné znamená, že vláda nebude moci plošně regulovat volný pohyb a shromažďování osob. Za jakých podmínek se ale případně budou moci konat kulturní akce, zatím není jasné. Vše bude záležet na nařízeních ministerstva zdravotnictví a na krajské hygienické stanici. V Roudnici z tohoto důvodu zatím vyčkávají.

„Kulturní dům Říp je na provoz připraven, pro možnost promítání je ovšem nutná ochota filmové distribuce a pro kulturní akce pak ochota interpretů. Kolegyně Beata Krůpová je postupně kontaktuje a ověřuje možnost aktivit dle plánu akcí. Důležité je však vyčkat na nastavení hygienických pravidel oprávněnými orgány, podobně jako tomu bylo v létě, kdy nouzový stav nebyl, ale opatření ano. Infocentrum je otevřeno jako autobusové nádraží a pokladna jízdenek. Bez ohledu na nouzový stav je od dalšího víkendu otevřeno i v sobotu. S otevřením památek vyčkáme na změnu počasí a zmíněná hygienická pravidla,“ vysvětlil ředitel o.p.s. Říp Luděk Jirman.

Všichni zaměstnanci prošli testováním, aby se zjistilo, zda mají v krvi IgG protilátky – tedy protilátky na koronavirus. Obecně prospěšná společnost Říp je také vybavena respirátory a antigenními testy. Prostory kulturního domu jsou zaměstnanci připraveni uzpůsobit tak, aby odpovídala pravidlům, která budou nastavena.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -