Sobota, 27 července, 2024
19.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLitoměřický Blešák poprvé s pravidly pro prodejce

Litoměřický Blešák poprvé s pravidly pro prodejce

Litoměřice – „Chceme blešáky pestré a rodinné,“ říká Renata Vášová.

Proto přichází organizátoři Litoměřického blešáku s drobnými úpravami podmínek pro prodej. V praxi to znamená vymezený prodejní prostor i zákaz komerčních nabídek. Taková jsou nyní pravidla pro prodejce, kteří chtějí být součástí blešáku. Ten nejbližší hostí Tržnice Felixe Holzmanna již tuto sobotu.

„Chceme, aby blešáky zůstaly komunitní, laskavé a hlavně pro ty, co chtějí přijít poslat své věci dál. Blešák není místem, kde se nabízí komerční produkty. Berte na toto pravidlo ohled,“ vyzývá zájemce o účast organizátorka Renata Vášová. 

Poslední litoměřický bleší trh měl úspěch. Od brzkých ranních hodin se tržnice začala plnit nejen prodejci, ale i těmi, kteří na blešácích hledají své poklady. Tržnice ale  nenabízí neomezený prostor pro umístění všech prodeje chtivých lidí. „Zkusme si každý nebrat více než 1,5 -2 metry prostoru, aby každý našel místo pro sebe,“ žádá Renata Vášová. Zároveň je nutné respektovat a neobsazovat místa, která mají zarezervovaná prodejci zeleniny. 

Novinkou tohoto blešího trhu je i minimální dobrovolný příspěvek na organizaci akce. Ten činí 50 korun. „Po pokrytí nákladů na organizaci zejména tisk letáků bude zbytek věnován Nadačnímu Fondu DELFÍN – šance Dětem, kterému můžete tuto sobotu na tržnici přispět i vy,“ dodává Vášová. V rámci sobotního Litoměřického blešku se totiž bude slavit Mezinárodní den pletení a to šmodrcháním a pletením pro dobrou věc s Terezií Špringlovou a Kateřinou Tenglerovou. 

Litoměřický blešák začíná v sobotu 8. června v 8 hodin.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -