Sobota, 27 července, 2024
22.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceStudent litoměřického gymnázia stříbrný v projektu Kraje pro bezpečný internet

Student litoměřického gymnázia stříbrný v projektu Kraje pro bezpečný internet

Litoměřice – Na druhém místě projektu Kraje pro bezpečný internet se umístil František Kroupa z Gymnázia Josefa Jungmanna v Litoměřicích. Vítězem se stal Pavel Smolík z Gymnázia a Střední odborné školy dr. Václava Šmejkala v Ústí nad Labem a na třetím místě skončil Shadi Esmail Salah ze Základní školy s rozšířeným vyučováním informatiky výpočetní techniky v Teplicích.

Od října 2023 do února 2024 měli žáci možnost zapojit se do soutěžního kvízu, který připravil projekt Kraje pro bezpečný internet. Do online části znalostního kvízu se v celé ČR zapojilo přes 55 tisíc žáků a studentů. V dubnu 2024 pak proběhlo online krajské finále Kvízu PLUS, do kterého v každém kraji postoupilo 15 nejlepších žáků.

V Ústeckém kraji bylo registrováno do soutěžního Kvízu 4 522 žáků a studentů základních a středních škol. Úspěšných absolventů kvízu PLUS bylo v našem kraji 97. Výherci získali například sluchátka, chytré hodinky, počítačovou myš, tablet, xbox či herní ovladač.

Vyhlášení vítězů a předání cen vylosovaným řešitelům soutěžního kvízu a výhercům Kvízu Plus se uskutečnilo v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje v pondělí 3. června. A ceny předala radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková. Firmu Gordic zastupovala Adéla Chaloupecká a Andrea Arnoldová.

Zdroj: Adéla Pašek, TZ, Krajský úřad Ústeckého kraje

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -