ZŠ Lingua Universal slaví 30 let

0
78

Litoměřice – ZŠ Lingua Universal, první soukromá základní škola v litoměřickém okrese, letos slaví již 30 let od svého vzniku. První školní rok začal 4. 9. 1994 pod vedením p. ředitelky Mgr. Blanky Ježkové.

Škola se od svého počátku zaměřuje na rozšířenou výuku jazyků, a to anglického a německého. Jazykovou úroveň dokládají  žáci získáním certifikátů z anglického (na British council) a německého jazyka (organizuje Goethe  Institut).  

Škola pracuje na principu individuálního přístupu k žákům a rodinného prostředí. Učitelé nabízejí dětem i prázdninové aktivity.

V roce 2005 se škola rozšířila o předškolní oddělení. Mateřská škola se brzy rozrostla o další oddělení, nyní děti mohou nastoupit do MŠ  Puštík nebo Kulíšek.

Také současná p. ředitelka Ing. B. Svobodová se svým pedagogickým sborem usiluje o další  zkvalitňování vyučovacího procesu i vztahů napříč školou i s rodiči.

Tradicí školy je společenský večer, na který jsou pozváni rodiče i bývalí žáci a zaměstnanci školy. Letošní ples na Hradě,  v pořadí již osmý, se konal 17. 5. a byl zaměřený právě na  jubileum školy. Třicítka vyjádřila i tematické zaměření plesu – 30. léta, léta swingu.

Mezi pozvanými byli zástupci z Města a ostatních zařízení, se kterými škola spolupracuje, přišli bývalí učitelé a žáci. Program doprovázela prezentace fotografií z průběhu předchozích let. Zahájení patřilo vystoupení žáčků z 1. třídy, poté se představili žáci 9. tř., které pan učitel třídní ošerpoval. 

Proběhl zábavný kvíz o historii školy, nechyběla tombola a hudba.  Velký ohlas sklidilo půlnoční představení. Nadšení vyplynulo ze setkání učitelů a bývalých žáků, společně si zavzpomínali na vydařené školní roky.

Naše  škola si dokázala vybudovat rovnocenné postavení mezi ostatními ZŠ, přejeme jí další úspěchy a skvělé žáky i učitele!

Autor: Mgr. I. Tvrzníková

- Naši partneři -
Předchozí článek„Dramaťáci ZUŠ se v Máchově divadle pochlubili, co jim letos „vyklíčilo“
Další článekSociálně terapeutická dílna NADĚJE pořádá Den otevřených dveří

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno