Pondělí, 17 června, 2024
24.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceOd června bude posílena linka 413 z Litoměřic do Prahy

Od června bude posílena linka 413 z Litoměřic do Prahy

Litoměřice Díky dohodě Středočeského a Ústeckého kraje bude od 1. června do 3. listopadu 2024 posílena autobusová linka 413 Praha – Litoměřice a zpět o nové sezonní spoje, a to zejména o víkendu.

Z pražských Letňan pojedou o sobotách, nedělích i svátcích nové spoje v 9 a 11 hodin. Ty zajistí po celé dopoledne pravidelný hodinový interval do Litoměřic. Z Litoměřic pak pojede o víkendech ráno spoj navíc oproti dnešnímu jízdnímu řádu také v 6.50 hodin.

Sobotní odpolední a večerní provoz bude rozšířen a prodloužen o nové spoje z Litoměřic v 16.50 a 19.50 hodin a z Letňan ve 20.05 a 21.30 hodin. V pracovní dny bude od června do 3. listopadu posílen provoz kolem poledne novým spojem z Letňan v 11 hodin a z Litoměřic ve 12.50 hodin. Celoročně pak bude posunut ranní spoj z Letňan z 8 na 9 hodin.

„Při uvádění této linky do života jsem děkoval všem, kteří se na jejím zřízení podíleli s tím, že teď je na cestujících, aby ukázali, že je potřebná. Zájem vysoce předčil veškerá očekávání, a i díky němu se linka bude dále rozvíjet,“ sdělil místostarosta Litoměřic Jiří Adámek, do jehož gesce spadá doprava.

Linka 413 byla nově zavedena 2. září 2023, a to díky dohodě Středočeského a Ústeckého kraje. Linka odjíždí od stanice metra C „Letňany“. Trasa vede až do Nové Vsi po dálnici D8, poté linka obsluhuje např. obce Ledčice, Straškov – Vodochody, Doksany či Terezín. V Litoměřicích je linka ukončena na autobusovém nádraží.

Nový jízdní řád si můžete prohlédnout ZDE.

Zdroj: www.litomerice.cz

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -