Pondělí, 17 června, 2024
24.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLITOMĚŘICE: Na vyhlášenou soutěž se do města sjelo přes 300 tanečních párů

LITOMĚŘICE: Na vyhlášenou soutěž se do města sjelo přes 300 tanečních párů

VIDEO: Tělocvična litoměřické Základní školy U Stadionu hostila 40. ročník taneční soutěže Litoměřický kalich. V neděli 19. května sem zavítaly stovky tanečníků z celé republiky.
Soutěž uspořádal Český svaz tanečního sportu ve spolupráci s Taneční školou Tapos manželů Plškových. Výkony soutěžních párů hodnotila odborná porota složená z mistrů svého oboru.
Na Litoměřickém kalichu byly ceny připravené pro první tři páry v každé kategorii. Celá soutěž byla ovšem hlavně o radosti z tancování a o možnosti předvést, co všechno taneční páry umí.
K tomu, aby se z dětí stali profesionální tanečníci, vede velmi dlouhá cesta. Bez podpory rodiny by to pochopitelně nešlo.
Spolupořadatel soutěže Taneční škola Tapos, funguje už více jak 40 let a své žáky posílá na soutěže i do zahraničí. Taneční páry z litoměřické školy dokonce město reprezentovaly na mistrovství světa v Moskvě. Škola má ale co nabídnout i těm, kteří soutěžní ambice nemají a tančí pouze pro zábavu.
Tančírny pro veřejnost probíhají jednou za měsíc, v tuto chvíli v Kulturním domě v Terezíně. Pokud se zájem o ně bude nadále zvyšovat, začne Taneční škola Tapos hledat větší prostory, ve kterých by akci mohla pořádat. Podrobnosti o Taneční škole Tapos najdete na www.taneclitomerice.cz.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -