Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceRekordní desítka!  Lidé „vyběhali“ pro hospic více než 1,2 milionu korun!

Rekordní desítka!  Lidé „vyběhali“ pro hospic více než 1,2 milionu korun!

Litoměřice – Sobotní Běh pro Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích s pořadovým číslem 10 se i přes nepřízeň počasí mimořádně vydařil.

Mezi kapkami deště se na start jubilejního ročníku, nad kterým převzal záštitu prezident ČR Petr Pavel, postavilo více než 700 účastníků nejrůznějšího věku a druhu pohybu – od běhu a chůze (třeba i s kočárkem), či třeba jízdy na vozíčku, koloběžce i kole.

Byly pro ně připraveny nejen klasické trasy od půl kilometru přes jeden, tři, šest a až po 10 km hlavního závodu, ale i jedna symbolická speciálka – totiž párový výběh na věž svatoštěpánské katedrály (téměř 200 schodů). Vítězná dvojice získala  pivní desetistupňový speciál.

Pro dobrou věc mohli „na dálku běhat“ také zájemci z řad škol a dalších organizací, institucí, spolků či oddílů. Těchto účastníků bylo podle předběžného odhadu více než půldruhého tisíce!

 „Je to skvělé, i když nejde o rekordy, a ještě nemáme vše přesně sečteno, určitě letošní běh překoná ty předchozí! V sobotu oznámený výtěžek je jeden milión 219 tisíc, čili o trochu víc než jsme uvedli, že potřebujeme! Ale to ještě není vše, další online výzvy končí příští neděli,“ říká ředitelka hospice Monika Marková.

„Všem, kteří se jakkoli na běhu podíleli, ze srdce moc děkujeme! Nashromážděné prostředky, jak jsme už dříve uvedli, použijeme na nezbytnou obnovu  IT sítě, která v hospici slouží a pomáhá našim lékařům, sestrám i lidem, o které pečujeme,“ upřesňuje ředitelka litoměřického zařízení.

Text a foto: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -