Sobota, 27 července, 2024
19.4 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyCestování Do práce na kole Roudničanům přináší výhody a kafe za polovinu

Cestování Do práce na kole Roudničanům přináší výhody a kafe za polovinu

Roudnice nad Labem – Kafe za polovinu nebo servis na kolo a vstup do galerie zdarma To je jen malý výčet odměn, které si pro letošní účastníky výzvy Do práce na kole, připravili v Roudnici nad Labem. Městský úřad se zapojil do výzvy, která má za cíl motivovat lidi k tomu, aby se do práce celý květen dopravovali udržitelně a aktivně, to znamená na kole, koloběžce, pěšky nebo poklusem.

Květnová výzva Do práce na kole, pěšky či poklusem 2024 odstartovala už 1. máje, ale pořádající spolek AutoMat letos výjimečně nechává registrace otevřené po celý měsíc. „Chceme motivovat co nejvíc lidí k udržitelné a aktivní dopravě,“ říká vedoucí projektu Dominika Lenthárová. „Také proto jsme prodloužili dobu zápisu výzvových cest z 8 na 15 dní,“ dodává.

Pokud jste se do výzvy Do práce na kole zapojili v Roudnici, můžete si po celý květen užít roudnickou AKCI NA TRIKO. To znamená, že po prokázání se trikem nebo ponožkami letošního ročníku, si můžete dát kávu za polovinu v Polovina kafe, využít servisu na vaše kolo zdarma u Alex Bicycles, můžete zdarma navštívit Galerii moderního umění i kino Říp o. p. s. a dopřát si zdarma také sušenky pečené studenty z Podřipská škola v bistru školy.

Třistapadesát kilometrů na kole už má v rámci výzvy za sebou koordinátorka programu Zdravého města Ladislava Čelková, která na roudnický úřad jezdí z Litoměřic. „Je to hezky prožitá cesta do práce i z práce. Určitě budu jezdit i po skončení výzvy. Časově mi to vychází podobně jako autobus, ale je to větší zážitek,“ uvádí k výzvě.“

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -