Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceOn-line registrace na Běh pro hospic končí 15. května!

On-line registrace na Běh pro hospic končí 15. května!

Litoměřice – Desátý ročník Běhu pro Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích se blíží. Benefiční sportovní happening na podporu těch, kteří svůj životní běh už končí, se uskuteční v sobotu 18. května. Běží se v 10 hodin od hospice.

Účastnit se tradičně mohou jak děti, tak dospělí. Připraveny jsou totiž různě dlouhé trasy, aby si tu svoji našel opravdu každý. Pokud Vám nevyhovuje běh, vsaďte na chůzi! Trasa hlavního závodu má 10 km, vybrat si ale můžete také trasu dlouhou 3 nebo 6 kilometrů.

Dětské trasy jsou dlouhé buď půl kilometru nebo 1 kilometr.

Na Běh pro hospic se registrujte on-line. Udělat to můžete do středy 15. května ZDE. Registrace na místě bude možná pro maximálně 50  běžců a tento počet není zaručen, takže neponechejte nic náhodě a online registrace určitě využijte.

Akce má letos podtitul „Pojďte běhat s námi, ať nám to tu rychleji běhá!“ Výtěžek z akce totiž  litoměřický hospic použije na nutnou obnovu zastaralého IT vybavení. Potřebuje na to 1.200 000,- Kč.

„Leckterá naše zařízení jsou starší než deset let, informační systémy jsou zastaralé a nevyhovující dnešním nárokům.Potřebujeme  pracovat se všemi daty rychle, efektivně a bezpečně. K tomu potřebujeme obnovit a zabezpečit systémy, ale i zajistit IT specialistu, který nás těmito změnami provede. Půjde tedy o obnovu některých softwarů, hardwarů, IT sítě, serverů, IT licencí, pořízení a zavedení nových systémů pro zdravotnickou část služeb, ale i pro provozní a ekonomický úsek. Tento proces bude trvat přibližně rok a půl,“ vysvětlila Zuzana Legnerová z Hospice sv. Štěpána.

Na vítěze Běhu pro hospic čeká nejen dobrý pocit, ale také ceny od mnoha partnerů závodu, mezi kterými je třeba pražírna Kávy Zoban, kavárna Káva s párou, Biskupský pivovar u sv. Štěpána, Sonnentor a řada dalších. Každý závodník v cíli dostane občerstvení.

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -