Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDo Roudnice nad Labem přijede na besedu spisovatel Jan Bauer

Do Roudnice nad Labem přijede na besedu spisovatel Jan Bauer

Roudnice nad Labem – Do roudnické Knihovny Ervína Špindlera přijede v úterý 14. května nejpilnější český autor všech dob – spisovatel Jan Bauer. Beseda s ním začne v sále knihovny v 17.30 hodin, vstupné činí 150,- Kč.

Jan Bauer píše historické romány,  historické detektivky i literaturu faktu. Žije na samotě v jižních Čechách s osmi kočkami a pěti psy. Psaní věnuje každý den několik hodin.

„Jsem užitkový autor, nikdy jsem nechtěl získávat nějaké ceny. Co z toho měl Franz Kafka, když se stal slavným až po smrti. Hašek si také neužil žádné slávy. Já jsem spokojený s tím, jak to teď je, a aby mi to ještě psalo,“ uvedl v roce 2016 v rozhovoru pro Idnes.cz.

Čtenářsky nejoblíbenější jsou Bauerovy knihy s novoměstským rychtářem Jakubem Protivou a mnichem Blasiem. Jedná se o autorovu nejdelší sérii, která čítá 21 dílů. Přestože Jan Bauer je známý tím, že v románech dost často popouští uzdu své fantazii a nevyhýbá se ani erotice, snaží se dodržovat všechny historické reálie. Mnich Blasius je jeho vůbec nejoblíbenější postavou.

Úvodní foto: Petr Lundák

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -