Neděle, 19 května, 2024
14.5 C
Litoměřice
DomůObceTerezínAustralský malíř Lukos Hey bude vystavovat v Terezíně

Australský malíř Lukos Hey bude vystavovat v Terezíně

Terezín – „Terezínské zázraky.“ Tak se jmenuje výstava, která zítra – v úterý 7. května – začne v Informačním centru v Terezíně, na Retranchementu 5. Své obrazy na ní představí australský malíř, který žije trvale v Praze – Lukos Hey.

Výstava začne slavnostní vernisáží v 18 hodin a malíř na ní bude osobně přítomen. Na několika vystavených obrazech najdete přímo zákoutí města Terezín.

„Lukos je držitelem významného ocenění -2021 Evropská unie umění/European Union of Art – Zlatá Europea – ocenění za přínos evropské kultuře. Je nám ctí, že po setkání s naším týmem a ukázkou celkové krásy naší jedinečné pevnosti, historie a tajuplných malebných zákoutí a chodeb se Lukos nadchl pro toto místo a několik obrazů vytvořil právě přímo na jedinečnou prodejní výstavu u nás,“ uvedla Jaroslava Branke, která má ve sdružení Terezín –město změny na starosti marketing a propagaci.

Kromě Terezína najdete na obrazech Lukose Heye také Mělník, Roudnici nad Labem, horu Říp a okolí.

Výstava bude v Informačním centru Terezín až do 5. července. Prohlédnout si ji můžete každý den od 9 do  17 hodin.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -