Úterý, 7 května, 2024
13.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i tradiční série našich tipů kam vyrazit. Nabídka je tentokrát opravdu bohatá! Vydat se můžete na nákupy, za dobrým vínem nebo třeba za zábavou pod širým nebem. Tento víkend přeje i turistice.

V Roudnici nad Labem se v sobotu 27. dubna konají FARMÁŘSKÉ TRHY. Nakoupit si budete moci tradičně na Husově náměstí od 8 do 12 hodin. K mání bude pečivo, káva, koření, sadba, mléčné produkty a sýry, ale i ručně dělané svíčky a dekorace.

V Lovosicích se v sobotu koná 43. ročník oblíbeného turistického pochodu s názvem „Jarní putování okolím Lovoše.“ Na všechny účastníky čeká hned několik různě dlouhých turistických tras, které mají jedno společné – končí na Lovoši. Do cíle je nutné dorazit do 20 hodin, na všechny čeká odměna! Podrobnosti jsou ZDE.

Hned dvě akce se v sobotu 27. dubna konají v Litoměřicích. Do Domu kultury jste zváni na VINAŘSKÉ LITOMĚŘICE. 22. ročník mezinárodní prodejní výstavy vín začíná v 10  hodin dopoledne a končí úderem 20. hodiny. Na místě po celý den cimbálovka i občerstvení. Podrobnosti jsou ZDE.

Na Střeleckém ostrově v Litoměřicích se v sobotu koná ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY. Bohatý program a prodejní stánky na Vás budou čekat od 13 hodin. Těšte se na hudbu a tanec pod širým nebem, nebude chybět pohádka Sváťova dividla a malý trh regionálních produktů. K mání bude třeba med, pivo, kozí, ovčí a kravské sýry a spousta dalších dobrot. Podrobnosti jsou TADY.

Klub českých turistů Litoměřice v sobotu pořádá MALÝ TURISTICKÝ VÝŠLAP z centra města na Mostnou horu. Sraz účastníků je ve 13 hodin před infocentrem na Mírovém náměstí. Podrobnosti najdete TADY.

Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích pořádá v neděli 28. dubna 1. ročník malého knižního festivalu s názvem ZÁLOŽKA. Akce začíná v 10 hodin dopoledne a slibuje bohatý program plný besed, autorských čtení a zábavy. Bude i koncert folkového písničkáře a prodejní stánky! Samozřejmostí je výborná káva a dezerty, přičemž na akci se zabaví i děti! Podrobnosti najdete TADY.

V neděli také zahajují turistickou sezónu ve Štětí. Čeká na Vás jarní výlet do stračenských lesů se zábavnými úkoly a odměnami pro děti. Trasa má zhruba šest kilometrů. Vstupné je ZDARMA, v cíli si můžete opéct špekáček. Podrobnosti jsou TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -