V Roudnici nad Labem byla slavnostně otevřena nová sportovní hala – Mondi aréna

0
410

V pondělí 25. března byla v Roudnici nad Labem slavnostně otevřena nová sportovní hala – Mondi aréna. Montovaná hala bude poskytovat zázemí mladým sportovcům, kteří se sdružují v rámci ojedinělého projektu roudnické Basketbalové akademie 2006. Hala je díky svému multifunkčnímu provedení určena také pro další sporty.

Myšlenka vybudovat v Roudnici novou sportovní halu vzešla ze strany pana Jaroslava Pazourka, prezidenta klubu Basketbalová akademie 2006, který pro projekt nadchl i celou řadu sponzorů včetně dvou hlavních partnerů. Mezi ně patří Město Roudnice nad Labem a firma Mondi Štětí a.s, kdy zástupci obou stran se zavázali poskytnout na výstavbu každý 6 milionů korun. Stavební práce započaly v červnu 2022 a byly dokončeny kolaudací stavby v únoru 2024.

Sportovní hala nabízí prostor desítkám sportovcům a díky své multifunkčnosti poskytne zázemí řadě sportů od basketbalu přes fotbal po florbal. Hlediště má kapacitu pro 140 sedících diváků a dalších 60 návštěvníků se pohodlně vejde na ochoz. Součástí objektu je také posilovna, restaurace, ubytování s 26 lůžky a školící místnost. Interiér je mimo jiné vybaven speciálním navijákem, který slouží k vytažení hracích košů směrem ke stěně. Opustí tak zcela hrací plochu a tím vznikne prostor pro další sporty. Tento unikátní systém je instalován jako jediný v České republice.

Nové kryté sportoviště navíc poskytne potřebné zázemí nejen mladým basketbalistům, ale i širší veřejnosti, a to za každého počasí. Hala je díky inovativnímu systému vytápění využitelná i v zimních měsících, kdy instalované plynové infrazářiče zajišťují, aby při vytápění velkých prostorů nedocházelo k tepelným ztrátám.

Naše společnost se snaží být dobrým sousedem a patriotem regionu. Sport, pohyb a zdravý životní styl stojí v popředí našeho zájmu nejen směrem k mladé generaci, ale také k našim zaměstnancům. Investice do tohoto projektu tak pro nás byla jasnou volbou,“ uvádí Miroslav Zítka, generální ředitel společnosti Mondi Štětí a.s.

Slavnostní otevření proběhlo za účasti partnerů projektu generálního ředitele Mondi Štětí a. s. Miroslava Zítky, starosty Města Roudnice n. L. Františka Padělka, ředitele Stavební stroje a doprava s.r.o. (SSAD)Petra Jiránka a prezidenta Basketbalové Akademie 2006 z. s. Jaroslava Pazourka.

Milena Hucanová, Manažerka komunikace, Mondi Štětí a.s. (TZ společnosti)

- Naši partneři -
Předchozí článekTržnice Zahrady Čech začíná už ve středu 3. dubna
Další článekŠTĚTÍ: Velikonoce v zahradě DDM přilákaly návštěvníky i přes chladné počasí

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno