Neděle, 28 dubna, 2024
13.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíŠTĚTÍ: V knihovně ve Štětí se zjevil duch Eduarda Petišky

ŠTĚTÍ: V knihovně ve Štětí se zjevil duch Eduarda Petišky

VIDEO: V pátek 22. března se v Městské knihovně Štětí sešli malí čtenáři, aby se zúčastnili každoroční akce Noc s Andersenem, Tato akce, kdy děti přespávají v knihovně je velmi oblíbená. Letošní byla navíc výjimečná tím, že se jednalo o štětský 20. ročník. Program pro děti byl opravdu nabitý.
Když pan Eduard Petiška psal Staré řecké báje a pověsti, údajně se mu jedna z jeho bájí ztratila. Pan Petiška na tuto báji zapomněl a nikdy nebyla vydána. Teď po knihovně bloudí jeho duch a nenajde klidu, dokud nebudou všechny jeho báje dokončené.
Akce je určena pro 20 malých čtenářů. Ti pak mají tu výsadu přenocovat v dospělém oddělení knihovny mezi regály s knihami. O akci je velký zájem a kapacita je vždy do dvou dnů zaplněna.
Noc s Andersenem je jednou z akcí, kterou české knihovny svádí boj o zájem dětí a dětské čtenářství. Všichni víme, že dnešní způsob života dětské četbě příliš nepřeje. Knihy soupeří s mnoha lákadly od bezduchého vysedání před televizní obrazovkou k počítačový hrám. Tento stav kritizuje široká veřejnost. Za zvážení však stojí otázka, zda jim my dospělí, jdeme dostatečným příkladem.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -