Sobota, 27 dubna, 2024
11.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDalší jednosměrky zklidní dopravu. Vzniknou nová parkovací místa

Další jednosměrky zklidní dopravu. Vzniknou nová parkovací místa

Litoměřice – Větší bezpečnost, plynulost dopravy a desítky nových parkovacích míst. To s sebou přinese plánované zjednosměrnění některých ulic v Litoměřicích. V řádu týdnů by k tomuto kroku chtělo město přistoupit ve dvou lokalitách.

Tou první jsou ulice Kollárova, Smetanova a Dykova. V Kollárově ulici vznikne 28 míst k parkování. Majitelé vozů zde sice parkují již nyní, ovšem v rozporu se zákonem.

„Dvě auta proti sobě se zde nejsou schopná vyhnout, a tak dochází k couvání a dalším nebezpečným manévrům,“ poznamenal místostarosta města Jiří Adámek s tím, že i v ulici Smetanova vzniknou další parkovací místa. Bude jich zhruba deset.

„Důležité je, že se na tomto kroku shodla tamní sdružení vlastníků jednotek (SVJ). K osazení dopravními značkami, značení na vozovce a zahájení nové verze provozu bychom rádi přistoupili hned, jak to počasí dovolí. Ideálně tedy v dubnu,“ doplnil Jiří Adámek. Jednosměrná bude nově také část ulice Dykova, konkrétně úsek mezi ulicemi Purkyňova a Čelakovského.

Druhým místem, kde bude nově jednosměrný provoz, je část ulice Wintrova, konkrétně úsek mezi ulicemi Mostecká a Jezuitská. I zde jsou hlavními důvody zajištění bezpečnosti a plynulosti silniční dopravy. „Vyhovíme tím požadavku místních obyvatel. Poté, co se do blízkosti přestěhovalo gymnázium, došlo zde k výraznému nárůstu počtu projíždějících automobilů. Důvodem je odvoz dětí rodiči do školy,“ vysvětlil Josef Landa, referent odboru dopravy a silničního hospodářství městského úřadu.

Autor: Radim Tuček

Tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -