V Památníku Terezín začíná výstava „Muž, který se vzepřel zlu“

0
48

Terezín – Ve čtvrtek 7. března ve 14 hodin bude v předsálí kina Muzea ghetta v Památníku Terezín slavnostně zahájena výstava „Muž, který se vzepřel zlu. Richard Glazar.“

Dokumentární expozici do Památníku Terezín zapůjčila Městská knihovna v Kolíně.  V Terezíně si ji budete moci prohlédnout až do 2. června.

„Richard Glazar byl československý žid,  kterému se jako jednomu z nemnoha podařilo utéci z vyhlazovacího tábora Treblinka. Přežil, aby mohl podat svědectví o nacistických zločinech. Svůj příběh sepsal ihned po válce v knize Treblinka, slovo jak z dětské říkanky, která česky ovšem vyšla až v r. 1994,“ uvádí město Kolín na svých webových stránkách.

Richard Glazar na traumata prožitá ve vyhlazovacím táboře Treblinka nikdy nezapomněl a nikdy se s nimi zcela nevyrovnal. Po válce vystudoval ekonomii a emigroval do Švýcarska. Svůj život ukončil dobrovolně v roce 1997 – po smrti manželky spáchal sebevraždu. Bylo mu 77 let.

- Naši partneři -
Předchozí článekKŘEŠICE: Obec plánuje řadu investic, buduje chodníky, parkoviště i přechody
Další článekItalský umělec Giorgio Celiberti v Terezíně vystaví Esenci míru
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno