Neděle, 28 dubna, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůKulturaItalský umělec Giorgio Celiberti v Terezíně vystaví Esenci míru

Italský umělec Giorgio Celiberti v Terezíně vystaví Esenci míru

Terezín – Ve čtvrtek 7. března v 18 hodin bude v Informačním centru Retranchementu 5 v Terezíně slavnostně zahájena výstava s názvem „Esence míru.“ Vystavená díla vytvořil Giorgio Celiberti – čtyřiadevadesátiletý italský umělec se silnými vazbami na Terezín.  V infocentru bude k vidění část výstavy, která byla v únoru prezentována Italském kulturním institutu v Praze.

Na ve čtvrtek zahajované výstavě budou k vidění především obrazy inspirované přímo Terezínem. Celiberti již v roce 2011 věnoval Terezínu své první dílo, které bylo umístěno na památku všech obětí druhé světové války do venkovního prostoru Malé pevnosti.

„Celiberti navštívil bývalou terezínskou pevnost poprvé v roce 1965 a to, co uviděl, mu změnilo život a ovlivnilo jeho tvorbu a umělecké vyjadřování. Jeho díla jsou od té doby bezeslovnou odpovědí a zároveň poctou nevinným obětem,“ uvedla Martina Dlabajová, poslankyně Evropského parlamentu.

Část v Retranchementu 5 vystavených obrazů bude darována přímo městu Terezín.

Giorgio Celiberti je celosvětově uznávaným umělcem, který navíc stále aktivně tvoří. Proslul nejen svými obrazy, ale také sochami, šperky, tapisériemi nebo freskami.

Výstava „Esence míru“ bude v Terezíně do konce dubna.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -