Sobota, 27 dubna, 2024
7.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDomácí zdravotní péče litoměřické nemocnice slaví 30 let

Domácí zdravotní péče litoměřické nemocnice slaví 30 let

Litoměřice – Ve všední den ošetří až 130 pacientů. Sestřičky domácí zdravotní péče litoměřické nemocnice poskytují lidem odborné ošetření v domácím prostředí.

Zajišťují celou řadu úkonů – od převazů a měření krevního tlaku až po ošetření stomií a ošetření a výměnu močových cévek. Oddělení si v těchto dnech připomíná třicet let svého fungování.

„V počátcích poskytování služby jezdily zdravotní sestry na kole, později přestoupily do aut. Nepřekvapí, že za takto dlouhou dobu zažily pracovnice mnoho perných chvil. Došlo dokonce i na pokousání čtyřnohými mazlíčky,“ uvedla Krajská zdravotní.

Za třicet let fungování zdravotní sestry najezdily dohromady přes pět milionů kilometrů. To odpovídá téměř 14 cestám na Měsíc, nebo 131 objezdům planety Země po rovníku.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -