Neděle, 28 dubna, 2024
12.6 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiLitoměřický loutkový festival slaví 20 let

Litoměřický loutkový festival slaví 20 let

Litoměřice – Jubilejní 20. ročník Litoměřického loutkového festivalu bude velkolepý a uskuteční se od 9. do 13. března v Divadle K. H. Máchy v Litoměřicích. Festival odstartuje ve 13.30 tradičním průvodem a slibuje nezapomenutelný zážitek a pět loutkových divadel.

Loutkový festival letos přináší nejen pohádková představení, ale také zcela nový koncept průvodu v podání Volného Občasného Sdružení Akrobatů, známého jako V.O.S.A. Theatre.

Průvod odstartuje ve 13.30 u litoměřického divadla, zavede diváky do světa loutek v nadživotní velikosti a poutavých příběhů o přírodě a lidské existenci. Spolek V.O.S.A. Theatre dále provede účastníky divadelním putováním světem zvířat až k jejich králi, přičemž každý se stane nezbytnou součástí řady dobrodružství, které jim budou vyprávět pomocí akrobacie, živé hudby a žonglování.

Návštěvníci se mohou těšit na pět pohádkových představení, z nichž první, „Hurvínek a nezvaný host“ v podání Divadla Spejbla a Hurvínka, se uskuteční v sobotu 9. března v 15 hodin. Nedělní odpoledne bude patřit představení „Pověsti pražské aneb Pohádky ze staré Prahy“, které předvedou Eva Hrušková a Zdeněk Rohlíček od 15 hodin.

Víkendová představení budou doplněna o dílny pro děti. Pondělní, úterní a středeční představení jsou určena především dětem mateřských škol, nicméně v případě volné kapacity jsou vstupenky dostupné také pro veřejnost na místě. Děti se v tyto dny mohou těšit na pohádku „O pejskovi a kočičce“, „Máša a tři medvědi“ nebo „Drak a moucha bzzt“.

Více informací o festivalu naleznete na webových stránkách MKZ Litoměřice – ZDE.

.Autor: Aneta Břeňová

Tisková zpráva MKZ Litoměřice.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -