Sobota, 27 dubna, 2024
12.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkendová kulturní pozvánka je naší stálicí, která nebude chybět ani tentokrát. Podle všech předpovědí má být relativně hezky, takže se nebojte plánovat program a určitě se zajeďte někam podívat. Vyrazit můžete na masopust nebo s dětmi do divadla na pohádku.

Masopust se tuto sobotu 10. února koná v Libochovanech. Sraz masek je ve 13 hodin u obecního úřadu, průvod bude obcí procházet ve 14 hodin. Těšit se můžete na zabíjačkové a masopustní dobroty, živou hudbu, kterou obstará kapela Camna, taneční vystoupení a řadu dalších atrakcí.

V Lovosicích víkend patří tradiční čínské medicíně – v LOVO Divadle se totiž v sobotu 10. února koná ČÍNA FEST. Pátý ročník oblíbeného festivalu, který Vás mimo jiné seznámí s velmi prospěšným cvičením čchi-kung, začíná v 10.30 hodin dopoledne. Program je připravený až do večera. Více informací je ZDE.

V neděli 11. února vezměte děti v 10 hodin dopoledne do LOVO Divadla na pohádku Sváťova dividla. Vstupné je 60,- Kč. Sváťa tentokrát zahraje pohádku „Kašpárek a hodná víla Jarmilka.“

Na výlet ale můžete o víkendu vyrazit i trochu dál. MASOPUST NA ZÁMKU NELAHOZEVES, který se koná v sobotu 10. února, zaručeně také nezklame. Program je připravený od 9.30 až do pozdního odpoledne. Chybět navíc nebudou ani řemeslné stánky, pravá česká zabíjačka, spousta dobrot a tvořivé dílničky pro děti.

Masopust mají tuto sobotu 10. února také v Ústí nad Labem. V pořadí už šestý ročník zábavné akce bude probíhat především na Lidickém náměstí, kde se můžete těšit na prodej masopustních dobrot, soutěž o nejlepší jitrnici, zookoutek s živými zvířátky, tematický masopustní fotokoutek a celou řadu dalších lákadel. Masopustní průvod vyjde v 11.20 od Domu kultury na Lidické náměstí.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -